Det rör på sig!

När jag kravlade mig ur sängen efter tre timmar för nåt som påminner om sömn så kunde jag på DN läsa det här.

Inte tillräckligt pigg och vaken för att komma med nån lång fin analys, men nu rör det på sig. Google, Telia, Svenska journalistförbundet och Tidningsutgivarna protesterar mot den nya lagen. Bland annat säger de att meddelarfriheten och källskyddet är i fara (vilket vi pirater sagt ända sen partiet startades).

Det borde ju för fan få politikerna att förstå att nåt riktigt dåligt är på gång när så många tunga företag och organisationer är mot den här lagen!

Telia har redan flyttat sina servrar från Sverige till stor kostnad bara för att finnarna ska slippa få sina mail avlyssnade och Google hotar med att aldrig mer göra affärer i Sverige om lagen röstas igenom. Kom igen!

Om nån politiker läser det här, så snälla! RÖSTA NEJ!

andra sidan, Dexion, Rick Falkvinge (pp), Mina dagliga bestyr, Rick Falkvinge (pp) igen, filmflykt, Bloggen Bent, Beta Alfa, Blogge Bloggelito, Herr Klokboks Kollektion, Bloggen Bent igen, Mina Moderata Karameller, deep.edition, Drottningsylt, Leiph Berggren, SKICK, Hultins tankegång, Svensson, Pimli i vardagen, Peter J Olsson, Beta Alfa igen, Peter J Olsson igen, Mina Moderata Karameller igen, Johan Ronström, Christermagister, andra sidan igen, Dexion igen, Rick Falkvinge (pp) #3, Mina dagliga bestyr igen, Rick Falkvinge (pp) #4, filmflykt igen, Bloggen Bent #3, Beta Alfa #3, Blogge Bloggelito igen, Herr Klokboks Kollektion igen, Bloggen Bent #4, Mina Moderata Karameller #3, deep.edition igen, Drottningsylt igen, Leiph Berggren igen, SKICK igen, Hultins tankegång igen, Svensson igen, Pimli i vardagen igen, Peter J Olsson #3, Beta Alfa #4, Peter J Olsson #4, Mina Moderata Karameller #4, Johan Ronström igen, Christermagister igen, Stationsvakt, Gester…med ord, Alesia Goncharik, Bäst på internet i dag, Sassas samlade svammel 2, the real mymlan, Conjoiner, hyperdrive.se, Bloggen Bent #5, Svensson #3, Bloggen Bent #6, Mina Moderata Karameller #5, Radikalen, Syrrans Granne, Stockholm enligt Ankersjö, johaneriksson.se, Oväsentligheter … ?? ???, Jinges web och fotoblogg, Peter J Olsson #5, Bloggen Bent #7, Beta Alfa #5, Stationsvakt igen, Alliansfritt Sverige, Blogge Bloggelito #3, liutas.blogspot.com, Alter Ego Resonerar, Politik, Funderingar och foton, Röd Libertarian, Drottningsylt #3, erlanderbrigaderna, Tomas sida, En fd. skejtares dagbok, Magazine HumbleBee, Leiph Berggren #3, älskade dumburk, Roger Jönsson, Hultins tankegång #3, Åsiktstorped, Syrrans Granne igen, Drottningsylt #4, Risajklern, andra sidan #3, Med fingrarna i ekorrhjulet, Caught in the act, Basic personligt, Dexion #3, Sagor från livbåten, Conjoiner igen, Framtidstanken, Hultins tankegång #4, Caught in the act igen, Opassande, Blogge Bloggelito #4, Art of Work, Carina Brandow, Trottens Betraktelser, emretsson.net, Rick Falkvinge (pp) #5, MXp – Missional Experiences, Bloggen Bent #8, Alter Ego Resonerar igen, Opassande igen, Bloggen Bent #9, Dyslesbisk, Leiph Berggren #4, Svensson #4, Mina Moderata Karameller #6, No size fits all, Dexion #4, djävulskattungen, Conjoiner #3, Dexion #5, Caught in the act #3, deep.edition #3, Alter Ego Resonerar #3, djävulskattungen igen, WitchBitch, Henrik Sjöholm, Herr Klokboks Kollektion #3, Mina Moderata Karameller #7, Tomas sida igen, andra sidan #4, Ögonblick i norr, Poet OnTheRun, Rick Falkvinge (pp) #6, Syrrans Granne #3, Drottningsylt #5, Dexion #6, Erik Laakso, Opassande #3, W för Wabbit, Dexion #7, Det Progressiva USA, Hultins tankegång #5, fristedt.org, Enligt Min Humla, Alliansfritt Sverige igen, Peter J Olsson #6, Bloggtidningen, Trottens Betraktelser igen, Bloggen Bent #10, Gabrielles blogg, Rick Falkvinge (pp) #7, Detta är inte en blogg, egentligen., Björn Wadström – ettan, fristedt.org igen, Eva-Lenas blogg, Rick Falkvinge (pp) #8, Loci.se, Den osynliga bloggen, Sundevall, Steve Lando, Syrrans Granne #4, Alter Ego Resonerar #4, Resursbloggen, bios politikos, Framtidstanken igen, Global Viking, Mina Moderata Karameller #8, Leiph Berggren #5, Blogge Bloggelito #5, Drottningsylt #6, Enligt Min Humla igen, Wilhelm Raab

Detta inlägg publicerades i Övervakning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Det rör på sig!

 1. Pingback: opassande » Blog Archive » 1+1 dag kvar tills riksdagen kan stå upp för svenska folket

 2. Pingback: Varför är FRA-lagen så viktig för moderaterna? | Svensson

 3. Pingback: Analys utan analys « Basic personligt

 4. Pingback: Borde inte FRA gå i pension istället? « WitchBitch

 5. Pingback: GÖKTRALLARE Å INTEGRITETSHAVERISTER I ROSENBADSPUPPAN-LEX ORWELL « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

 6. Pingback: Varför är FRA-lagen så viktig för regeringen? « Trottens Betraktelser

 7. Peter Ingestad skriver:

  Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

  Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.

  I själva verket går det inte långt nog. En effektiv underrättelse- och säkerhetstjänst, som alltså är av nöden, kräver informationsinsamlig i massiv skala. ALLT är relevant, ochb ALLT bör övervakas!

  Självfallet handlar det inte blott om terrorhot. Det handlar om hot generellt.

  Det finns en motsägelse i reaktionen. Dessa demokrater, som vill syna makten, vill själva osedda förbli. Vad är tanken? Varför inte ömsesidighetsglasnost?

  Problemet är att reaktionen strängt taget inte bygger på en tanke överhuvud taget. Det är bara känslorna som styr.

  Ledarskap behövs. Folklig tanklöshet får inte styra landet.

  Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning.

  – Peter Ingestad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s