Mer om FRA

Börjar bli rejält trött nu här på Dreamhack, men det har bloggats och skrivits en del saker som jag vill få kommentera på innan jag blir helt sänkt. Så lite bra att få det undanstökat.

Vi kan börja med en artikel i DN (ni vet, de som tyckte vi bloggare var för sent ute) där vi får reda på att flera borgerliga ledamöter tvekar i att stödja FRA-lagen (som om det är en ”nyhet”), men inget bestämt sägs. Man får veta att de slits mellan partilojalitet (samt att det inte är lätt att rösta mot en regering) och vad folket vill. Personligen är det för mig väldigt enkelt. Folket har gett sin åsikt och riksdagen väljs av folket, för folket. Svårare än så är det inte.

Sen rapporterar både Svensson och Bloggen Bent att moderaterna har hotat sina ledamöter med uteslutning om de röstar mot lagen. Om det är sant så stinker det i dubbel bemärkelse. Dels av desperation, men även för att man inte ska gå till väga på det här sättet i en demokrati. Speciellt inte när vi har ett personvalssystem – i alla fall inte om det systemet ska löna sig och folk ska tycka det är värt att faktiskt gå och rösta.

Tänkte avsluta med att länka till en engelsk sida som… är nån form av sammanslutning av europeiska journalister (hjärnan för trött för mer ingående… nånting) som vill stoppa övervakningen.

Pingat på Intressant.

Detta inlägg publicerades i Övervakning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s