Allan Widman (fp)

Jag… jag kan erkänna att jag inte har lyssnat på honom. Fick lite nog efter det jag hörde av Staffan.

Wow… 98% går genom kabel och därför kan vi inte längre få information och därför ska vi ha en anpassning… Det har vi inte hört förut… *snarkar* Det har börjat med upprepning.

Om man får tag på ”fel” uppgifter… som brott mot källskyddet eller liknande så ska dessa uppgifter genast förstöras. Hur jävla naiv får man bli! Seriöst. Om det står på en post-it vid datorskärmen så kommer givetvis alla att följa det…

Och om man missbrukar nåt sånt kan man få fängelse i upp till två år… wow… det har ju stoppat… tja… t.ex. fildelning.

Bra replik av Alice – igen. Nån som är förvånad? 😀

Hon tar upp det faktum att folk påverkas bara av vetskapen att man kan bli avlyssnad påverkar ens beteende. Allan tycker inte det är nåt nytt och att vi redan förhåller oss till det idag. Tja… det är ju faktiskt sant.

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Anna Troberg
Oscar Swartz
Aftonbladet
Politikerbloggen

Pingat på Intressant.

Detta inlägg publicerades i Övervakning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allan Widman (fp)

  1. Pingback: Jons reflektioner » Blog Archive » Riksdagen pratar FRA: Allan Widman (fp)

  2. G Thommy Rehmgarn skriver:

    Så har då Försvarets RadioAnstalt fått fnatt tillsammans med de politiker som vill legalisera FRA´s spionage mot befolkningen här (undrar om det blir bara här).
    De stora ”demokratierna” Cuba. Nord-Korea, gammla Öst-Tyskland, Soviet m fl, för att inte tala om nytillskottet (de har ju bara terroriserat sin befolkning i drygt 40 år nu) Burma.
    Ledargarnityret i sådana där nationer skulle med glädje tjoa högt av förtjusning över att få sina tjyvtricks och rackarknep mot befolkningen legaliserade. Sådana som Josef Stalin, Idi Amin, Francisco (generalismo) Franco, Adolf Hitler, Robert Mugabe, och Benito Mussolini for att nu nämna några få. Sådana där hade fått glädjefnatt över de möjligheter en sådan legalisering som nu ligger för handen här, hade givit dem.
    Vad är det då för sk regering som lägger på ett kol för att få införa diktaturparagrafer här? Vad jag kan få ut är de i jämförelse likvärdiga med de jag just tog upp. De där är dock klassade som grava diktatorer. Är det då en diktator-regering vi har här. Jaa, så vitt jag förstår klassar de ut sig själva till kategorin diktatorer emedand de klassat ut samtliga de jag nämnt innan som just diktatorer. De är ju i himmelens namn samma skrot och korn själva. Paranoiska stollar som saknar kapacitet att insé att en nation inte per automatik är statisk, bara för att det för stunden verkar bra. Kom ihåg hur A Hitler kom till makten. Befintliga lagar, i kombination med välsmort munläder. J Stalin gick väl lite brutalare fram, men slutresultatet blev likvärdigt med vad Tyskland råkade ut för. B Mussolini i Italien utverkade sak samma som sina meningsfränder i Soviet och Tyskland. Generalismo F Franco gick lite anorlunda tillväga, men befolkningen i Spanien terroriserade han.Ett litet fåtal ord som utvisar att en nation inte är statisk bara för att mycket för stunden verkar bra. Nyss nämnda individer har samtliga terroriserat befolkningen i den egna nationen. Skulle det bli anorlunda nu? Är Sverige statiskt? Bara en så enkel sak som regeringsskiftet vederlägger det. Man kan ju sedan lägga rill att Sverige årsskiftet -94 -95 uppgick i european union, så ser man ju med all önskvärd tydlighet att inget är statiskt. Kan vi då få en situation ungefär lika med vad Tyskland, Italien, Spanien m fl dragits in i? Tja, det finns något som kallas försiktighetsprincip. Detta är ett sådant tillfälle den borde begagnas. Rösta emot bråten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s