Karin Enström (m)

Nu har Karin Enström börjat (hon som krossades imorse) och hon hänvisar till teknikutvecklingen och att det mesta går i kabel och att vi behöver skapa en teknikneutral signalspaningslag. Synd att hon uppenbarligen inte tog till sig den kampanjen som vi anordnade i förra veckan. Där kan man prata om teknikneutral signalspaning.

Hah! Nu påstår hon att de har lyssnat på kritiken. Och att de därför vill ha tillägg i lagen… ummm… innehåll i förstört material ska inte kunna återskapas? Vad? Ska de förstöra hårddiskarna eller?

Vi behöver mer människor i riksdagen som förstår hur datorer och internet fungerar. Verkligen.

Det handlar tydligen inte om avlyssning eller brottsbekämpning och det handlar inte heller om bevakning av svenskar.

Replik från Peter Rådberg till Karin Enström. Bra replik. FRA kommer ha makten och inte riksdagen.

Karin svarar att inga militära enskilda hot mot Sverige, men massa andra och därför behöver det vara mot ”yttre hot” istället för ”yttre militära hot”.

Efter replikutbyten mellan Peter och Karin så kommer nu Alice tillbaka och undrar hur det kan komma sig att Sverige som ett av det lugnaste länderna i världen måste få mer långtgående befogenheter än vad man har i andra länder. Varför just vi?

Den andra frågan är: ”Känner inte Karin ä’ndå en oro för när man genomför en lagstiftning för att tillstånd inte ska krävas för inrikting (på spaningen) som ges av regeringen eller regeringskansliet?”

Tredje frågan: Risker om läckor och skador hos svenska medborgare. ”Kan Karin känna sig trygg om att det inte kommer bli läckor?”

Svar:

1) Flera andra länder har gjort detta skifte och det för att den tekniska utvecklingen har gått så snabbt. När det blir teknikneutralt så blir det mer reglerat. *suckar* För att citera Rick: blubb, blubb. Det heter FRA, men har inte med försvaret att göra… blubb blubb.

Och sen försvann de andra svaren? Det var lite blubb om fråga två, men inte mer… inget om läckor (om jag inte somnade då).

Alice fortsätter att äga i sin replik på replik på repliken på anförandet. Verkligen. Verkligen en folk hjälte. Viktig poäng. Man utvidgar besluten efterhand och drar inte tillbaka. Om vi får FRA-lagen så kommer den bara att utvidgas och inte dra tillbaka.

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Anna Troberg
Oscar Swartz
Aftonbladet
Politikerbloggen

Pingat på Intressant.

Detta inlägg publicerades i Övervakning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Karin Enström (m)

  1. Pingback: Jons reflektioner » Blog Archive » Riksdagen pratar FRA: Karin Enström (m)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s