Peter Rådberg (mp)

Han börjar med att tacka för alla mail och pratar om det viktigaste lagförslaget nånsin och demokratiska rättigheter för individen. Många hundra år att bygga upp samhället med rättssäkerhet och respekt för integritet.

Och så händer det saker och jag missar en hel del av vad han säger. Men det jag hör låter väldigt bra och vettigt. Inte lika starkt som Alice Åströms anförande, men ändå bra men bra poänger. Yes! Nationsgränser rent fiction på nätet innan han citerar Anne Ramberg där hon kritiserar signalspaningen i USA vars signalspaning har bättre integritetsskydd än vad den nya FRA-lagen ska ha…

Och så blev jag avbruten igen… Nåja.

Han tar nu upp vad som händer om ”fel” grupper kommer in i riksdagen. Nån annan än jag som genast får tankar till Sverigedemokraterna?

Citat från Google läses upp där vi jämförs med Saudi Arabien och Kina och att de kommer att vägra att ha servrar här. Ouch! Bra poäng. Om Google flyttar sina servrar utomlands så kommer per automatik alla som använder Google att avlyssnas.

Och nu drar han upp IB-affären! Bra! Jag tycker helt klart att det har saknats i debatten. Det var åsiktsregistrering å det grövsta och jag har inte kunnat förstå att det inte har tagits upp i större utsträckning än innan.

Pingat på Intressant.

Detta inlägg publicerades i Övervakning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Peter Rådberg (mp)

 1. Pingback: Jons reflektioner » Blog Archive » Riksdagen pratar FRA: Peter Rådberg (mp)

 2. Tobias Lindgren skriver:

  ”Nån annan än jag som genast får tankar till Sverigedemokraterna?”

  Varför det? Är Sverigedemokraterna en ”grupp”? Tycker du att de är ”fel”? Sd är likt SAP och VPK emot FRA-lagen:

  http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=1010
  http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2008/06/17/utvecklingen_gar_fra_mat

 3. PiratJanne skriver:

  Tja… Nu råkar Sverigedemokraterna vara ett politiskt parti och enligt mig då en grupp människor. Jag tycker det är bra att de är emot förslaget, men jag har inte samma syn som de när det gäller vissa (enligt mig) grundläggande värderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s