Sten ”Tomhylsan” Tolgfors (m)

Den nya lagen stärker integriteten! Hah! Dubbelhah! Och våra soldater utomlands måste ha hjälp med information och det kan kabelspaning ge. Och han tar upp att ingen pratar om eterspaning. ”Det hävdas att staten kommer kolla ALL mail osv men det är inte sant.” Klart det inte är så att ALLT faktiskt kommer att avlyssnas, men det är ju tamefan inte det som är poängen. Poängen är att DET ÄR MÖJLIGT!

Men den här lagen så kommer det vara fysiskt möjligt att avlyssna och kontrollera vilken medborgare som helst. Och det är där det farliga och kränkningen ligger.

De ska endast skydda mot yttre hot och inte svenskar. Lagen ska bli teknikneutral… Ingen massinhämtning eller lagring av intern svensk kommunikation, inte heller brottsbekämpning. Överskottsinformation ska förstöras (yeah right)… massa blubb sägs medan jag letar länkar…

Ett integritetsskyddsråd och kontrollenhet inrättas, vilket inte har funnits medan FRA har avlyssnat svenskar… umm… jag menar lyssnat ryssen.

Och där kommer uppehåll för gruppmöten. Replikerna på Tomhylsen kommer efter gruppmötena dvs. 18:00

Andra livebloggare (skicka fler länkar om ni har):
Opassande
Rick Falkvinge
Anna Troberg
Oscar Swartz
Aftonbladet
Politikerbloggen

Pingat på Intressant.

Detta inlägg publicerades i Övervakning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sten ”Tomhylsan” Tolgfors (m)

 1. Pingback: Jons reflektioner » Blog Archive » Riksdagen pratar FRA: Sten Tolgfors (m)

 2. steelneck skriver:

  Allan W. upprepar det knasiga argumentet om procentandelar, som i sig innehåller felaktigheten att FRA inte skulle få surfa på nätet som alla vi andra. Den allra mesta trafiken på nätet är fullständigt öppen information, som TV, radio, film, musik, datorprogram, kort sagt publicerad information. Det allra mesta på nätet har de således tillgång till helt lagligt redan idag, så argumentet är så grundfalskt det bara kan bli.

  De verkar på allvar tro att åtkomst till människors privata uppgifter är en förutsättning för att förstå omvärlden. Han vägrar också inse att en kränkning inte kan bli ogjord i efterhand genom en kontrollfunktion. Det är också naivt att tro att man kontrollera detta, ingen av dem har ens kontroll över sina egna datorer.

  Allan upprepar också lögnen om andra länder. Men andra länder tvingar inte sina operatörer att ge en kopia av all kommunikation till ”samverkanspunkter”.

  Jag tror att det verkliga hotet kan se ut så här:

  -Vi kommer bland annat, att inte ge era soldater korrekt information om ni inte inför det här och ger oss tillgång till den information som det resulterar i. Vi kommer att hålla er som icke-samarbetsvilliga.

  Har jag rätt så är felet de gör är att inte förstå att sådana troll spricker omedelbart så fort de dras ut i ljuset. Det räcker med en tidningsartikel i tillräckligt tung media. Men det innebr givetvis också att man bör dra hem soldaterna, men de bör man väl ändå inte ha utomlands under mördares befäl.

 3. Gustav Wetter skriver:

  Vår försvarsminister talar om elfte september, madrid- och londonbombningar, massförstöreslevapen och terrorism. Samt såklart vikten av att inskränka vår personliga integritet för att kunna rädda oss från detta.

  Varför låter den här skrämselpropagandan så väldigt bekant? Har den, by any chance, använts av någon annan försvarsminister i ett annat land?

 4. PiratJanne skriver:

  Tja… vad säger man. Skrämselpropagandan används om och om igen för att den är väldigt effektiv.

  Och jag är faktiskt aningen förvånad över hur lite förståelse våra politiker har för grundläggande saker. Riktiga plattnackar.

 5. Lennart skriver:

  En fråga som kommit bort angående FRA och avlyssningen av svenska folket. Kan FRA döma ut främmande makts kompetens av signalspaning så det som FRA avlyssnat och registrerat inte i sin tur kan avlyssnas och registreras av främmande makt? Jag misstänker att FRA inte är de enda sinalspanarna och dataexperterna i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s