Visa stöd redan nu!

Jag kom att tänka på en sak angående hösten och FRA. I våras så visade vi vårt stöd (och tacksamhet) för Camilla Lindberg genom att skicka henne blommor, tackmess och tackmail. Det var för övrigt nåt som fick internationell uppmärksamhet i länder som t.ex. Finland och Tyskland. Personal på Riksdagen hade aldrig sett nåt liknande – inte ens när det kommer en ny statsminister.

Nu verkar FRA-lagen vara på väg att falla med sex stycken kvinnor från folkpartiet som hotar att riva upp FRA-lagen. Mitt förslag är att vi redan nu visar vårt stöd för dessa sex folkpartister! Men inte bara för dem. För nu gäller det att stå över det politiska spelet och prestigen och verkligen sänka lagen. Alice Åström har redan sagt att vänstern tänker vara helt prestigelösa, men det gäller även att sossarna och miljöpartiet är det.

Så mitt förslag är att vi gör nåt liknande det som hände Camilla i juni. Att skicka blommor till sex personer eller fler kan bli kostsamt. Men! Om man skickar en bukett till de sex folkpartietkvinnorna, en bukett till Mona Sahlin, Lars Ohly och en till Maria Wetterstrand och Peter Eriksson så blir det fyra buketter (en per parti). Det är överkomligt om man går ihop några personer.

Som ett komplement till detta så tycker jag att vi ska maila, ringa och messa in vårt stöd främst till de sex kvinnorna i folkpartiet, men även till alla de riksdagsledamöter som tillhör socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet. Och ber dem lägga det politiska spelet och prestigen åt sidan och göra vad som krävs för att sänka FRA-lagen.

Om nån vill skicka blommor gör detta till adressen:
Sveriges Riksdag
Mynttorget 2
111 28 Stockholm

Mitt förslag är då att man skickar till fp-kvinnorna gemensamt och skriver in alla deras namn och nåt på kortet att man tackar för att de vill riva upp FRA-lagen. Om man har en massa pengar så kan man så klart skicka en bukett per skalle. Men om man dessutom vill skicka till andra i riksdagen (från s, v eller mp) så blir det snabbt väldigt dyrt.

Att maila är däremot gratis! Jag har satt ihop en txt-fil med fp-kvinnornas mail här (telefonnummer hittas här) och om man vill maila ut till andra (typ sossarna, vänstern och miljöpartiet) så finns det en jättebra resurs här.

Jag tycker det är väldigt viktigt att vi visar politikerna att en majoritet av Sveriges befolkning är emot den här lagen och att den till varje pris ska sänkas. Den ska inte omarbetas utan rivas upp för att sen göras om och det på rätt sätt. Vi vill inte ha fler sidenband runt skiten.

Pingat på Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Visa stöd redan nu!

 1. Björn skriver:

  Jag vet inte om jag tycker att blommor (eller ”presenter” i allmänhet) sänder rätt signaler innan omröstningen har skett och vi sett att ledamöterna röstat rätt. Däremot är jag helt för att stödja dom.

  Kanske kan man istället för mail, som jag antar kan fastna i mängden och inte gör lika mycket intryck, skriva ett personligt brev på fint brevpapper, ni vet sådär man gjorde innan teh internets.

 2. PiratJanne skriver:

  Hmm… du har helt klart en poäng i blommorna. Och en viss poäng i mailen också. Nu är det inte sättet man visar stöd på som är det viktigaste, utan att man faktiskt gör det.

  Blommor, presenter, mail, mess, brev på papper – så länge man uttrycker ett stöd så att de vet att de har folkets stöd när de går emot partilinjen. Det är det som är det viktiga. 🙂

 3. lholmq42 skriver:

  Med tanke på blommors livslängd kanske ett alternativ vore att donera en hacka till EFF, och skicka ett snyggt kort med information om detta till politikerna. Med tanke på att de slog ifrån sig över blommängden förra gången och föreslog donationer till Reportrar Utan Gränser i stället kunde det här vara en medelväg. Reportrar utan gränser utkämpar billigare slag än EFF och har större chanser till stöd från andra håll, EFF kämpar för våra rättigheter de också.
  Det viktiga är att vi visar våra svenska politiker att vi faktiskt tycker om de som försöker vara till nytta och följer folkviljan, och att det är resten som står som mål för politikerföraktet.
  Och var blev förresten Karl Sigfrid av? Blev inte han utkvittad mot sin egen vilja? Så mycket skit som han fick ta av Reinfeldts mobb förtjänar han en uppmuntran.

 4. Thomas Tvivlaren skriver:

  …bra initiativ och jag gillar Björns förslag om att nyttja det handskrivna brevets kraft. Få saker – i dagens Sverige – signalerar att man tagit sig tid och bryr sig som just ett handskrivet brev. Att man då dessutom kan inflika något angående teknikneutraliteten som inte berör brev gör inte saken sämre. 😉

 5. lholmq42 skriver:

  Nackdelen är ju om man, som jag, skriver för hand som en spastisk get. Det var ju inte meningen att skicka ett _krypterat_ brev, direkt.
  Nå, ett vackert brevpapper kanske kompenserar ett maskinskrivet brev. Man kan alltid hoppas.

 6. PiratJanne skriver:

  Heh… jag skriver också som en spastisk get när jag skriver för hand och det viktigaste här är ju faktiskt inte hur man väljer att visa sitt stöd, utan att man faktiskt gör det.

  Vi har alla sätt som vi tycker är bra, att skicka pengar till EFF tycker jag är en jättebra idé – precis som de andra förslagen. Jag tycker om att få in fler förslag på hur man kan visa sitt stöd. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s