Intrången ska börjas tidigt

Av nån anledning kom jag in på siten Allt om barn och där fick jag läsa att en tonårsexpert tycker att det, under speciella omständigheter, är okej att läsa sitt barns dagbok. Och… WTF?!

Alla har rätt till ett privatliv – utom när nån annan bestämmer att man inte har det. Svenska folket har rätt att inte bli massavlyssnat – förutom vid yttre hot, då är det okej.

Vad har hänt med oss egentligen? När kom vi så långt att det är okej att strunta i nån annans privatliv bara för att vi känner för det. För var går gränsen för ”speciella omständigheter” – vems gräns är det vi pratar om? Min gräns? Din gräns? De lär vara olika.För att inte tala om vad pappa Reinfeldt har för gräns…

Det känns verkligen som att övervakningen och integritetskränkningen ska börja så tidigt så möjligt så att vi får vänja oss vid att vara övervakade så det inte gör nåt när snaran knyts åt.

Jag vill lyfta fram en av kommentarerna till inlägget som säger:

”Jag tycker det är absolut självklart att inte läsa barnens dagböcker
Tre av mina barn är tonåringar, och de skriver eller har skrivit dagböcker alla tre – men jag skulle aldrig drömma om att tjuvläsa!
Och det är inte så att mina barn haft problemfria tonår, stundtals har det varit väldigt turbulent, men att alltid, alltid respektera barnet är grundbulten i vår fostran!
Information kan man få på annat sätt, det gäller att engagera sig, att visa sig ute, kontakta andra föräldrar, umgås med barnen och deras kompisar – inte gå genvägar genom att tjuvlyssna eller tjuvläsa!
Uppväxten går fort, och jag vill alltid kunna se mina barn i ögonen och säga att jag alltid varit rak och ärlig mot dem – respekt är inget man kan kräva, respekt förtjänar man!”

Precis! Vad hände med att behandla sina egna barn med respekt? Att föra en dialog, att föregå med gott exempel och visa hur man ska bete sig?

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Övervakning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Intrången ska börjas tidigt

  1. Pingback: Dages korta tankar « PiratJanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s