Eget ansvar?

Men seriöst? Ibland blir jag riktigt förbannad när jag läser nåt dumt och nu har det kommit till Kanal 5s nya satsning där de har följt personalen på en Knullkanot. Det har jag absolut inget emot, men det som gör mig förbannad är när resenärerna på båten börjar gnälla om det.

Jag utgår ifrån att Kanal 5 inte ljuger när de säger att de har informerat folk om att inspelningen sker och dessutom – hur jävla packad måste man vara för att missa ett helt kameracrew?! Jag har sett sådana kameror, de är inte att leka med.

Men det hade jag kunnat ta, jag hade kunnat ta att folk blev upprörda och att Aftonbladet och Expressen tyckte det var så viktigt att det var huvudnyhet på måndag morron… men när nån dessutom har mage att påstå att ”Ni kommer att sabba många äktenskap!!!!!” då får det fan vara nog!

För man har faktiskt ett eget ansvar. Alla människor är ansvariga för sina egna handlingar. Svårare än så är det inte. Har du varit otrogen så var det just du och inte Kanal 5 eller grannen eller ens grannens hund som var otrogen. Det var DU! Och då ska du för fan ta ansvar för dina handlingar. Och sen när är en knullkanot egentligen ett privat ställe? Sen när är det hemligt? Hur många åker inte på de här båtarna? Tänk om en vän till din partner är på båten och ser dig vara otrogen (ja, inte faktiskt se själva akten – men allt det andra)? Vems fel är det att äktenskapet går sönder då?

Som jag ser det så kan man göra en av tre saker:

1) Inte vara otrogen – håll dig i skinnet

2) Om du bryter ovanstående var tillräckligt med man/kvinna för att erkänna det, ta ansvar och ta konsekvenserna.

3) Pröva ett annat sätt att leva än just det monogama förhållandet. Visserligen kräver det sånt som att man faktiskt kommunicerar med sin partner…

Jag bryr mig ärligt talat inte vilket av de ovanstående alternativen folk väljer (eller om nån kommer på fler och väljer nåt av dessa) så länge som jag slipper läsa folks usla bortförklaringar som förstanyhet en måndagsmorron på både Aftonbladet och Expressen.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s