Inte så optimistisk

Via MinaModerataKarameller så hittar jag ett utspel från Per Schlingmann och en post av Karl Sigfrid och tyvärr måste jag säga att jag inte alls är lika optimistisk som någon av dessa två angående Pers kommentarer och vad som kommer att hända inom moderaterna.

Både Mary och Karl hyser hopp om att Moderaterna ska lyssna på bloggare, medlemmar av det egna partiet och andra och… Tja… Jag är lessen, men med tanke på hur bra de har lyssnat hittills på dagens ”ungdomar” så är jag verkligen inte hoppfull. Speciellt inte om man ser till hur väl de lyssnade på den proteststormen som blev runt FRA-lagen. Där hade de verkligen en chans att visa att de lyssnade, men med tanke på vissa svar som har inkommit i husförhöret om sagda lag, så verkar vissa inte ha lyssnat alls.

För länge sen så läste jag Samtalen med Konfucius och skrev ner några av de delar av boken som för mig verkligen stod ut. Helt enkelt för att jag tyckte det var riktigt smarta saker och ville spara för framtiden. Ett av mina favoritstycken är:

”Tzu-Kung frågade vad som kännetecknar en upphöjd. Konfucius sade: Han handlar innan han talar; sedan talar han efter sina handlingars art.”

Reinfeldt har handlat. Och han har visat att det där med att lyssna på folk… det är inte så kul att göra. Det finns så klart fler anledningar än agerandet kring FRA-lagen som gör att jag inte tror på förändringen. FRA-lagen är inte första gången de senaste åren som politiker i allmänhet har visat att de inte lyssnar och tar till sig. Och det blir inte bättre av att det sprids propaganda på skolor maskerat som fakta, eller att en långtgående antifildelningslag förhandlas fram i smyg. Det är så mycket som har hänt de senate åren som undergräver alla påståenden om att lyssna.

Sen finns det en del intressanta saker om det här utspelet i sig också. Mary har hela utskicket, men jag nöjer mig med en liten bit:

”Den lagrådsremiss som nu presenteras är ett förslag för att tillgodose dessa båda intressen.”

Per menar här att man men den nya lagen om en privat poliskår tillgodoser både upphovsrättsinnehavarna och ungdomarna som fildelar. Men det gör man inte. Den nya lagen innebär att privata aktörer får mer långtgående rättigheter än vad våra poliser har och att rättssäkerheten läggs åt sidan. Och det kommer dessutom inte röra fildelningen ett råg i ryggen.

Och sen säger Karl nåt intressant i en kommentar till sin post:

Om jag dikterade lagarna skulle…

Hmm… med tanke på att Karl sitter i riksdagen så känns det där som en extremt konstig formulering. För jag hade för mig att riksdagsledamöterna hade nåt att säga om nya lagar…

Jag tror verkligen inte att Moderaterna kommer att lyssna och att den här lagen kommer dras igenom som den är, och jag är uppenbarligen inte ensam om att tro det. Jag tror inte vi kommer få nån förändring i de här frågorna förrän antingen vi pirater är inne i riskdagen eller tills dess att tillräckligt många politiker har bytts ut mot en yngre generation. Det är vad jag tror.

Men jag hoppas att jag har fel. Jag hoppas verkligen att jag har fel…

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Inte så optimistisk

  1. Mary skriver:

    Vi får hoppas att du har fel och att jag/vi har rätt. Men helt säker kan man uppenbarligen vara. Det är dock bara att stå på.

  2. PiratJanne skriver:

    Jupp, det hoppas jag också. Absolut! bara för att jag inte tror det kommer lyckas så betyder det inte att man inte ska försöka. 🙂 Lycka till i era försök att förändra inifrån! För att uppnå förändring tror jag att det behövs både tryck utifrån (i form av andra partier som kan ta röster) och tryck inifrån (i form av folk inom partiet som vill ha förändring). 🙂

  3. Pingback: Reinfeldt upprepar lögnen om fildelarjakten « Christian Engström (pp)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s