Ett helt land av terrorister

Vänsterpartiet har gått ut med ett pressmedelande om att IPRED 1 borde dras tillbaka. Kan inte göra annat än instämma.

Via politikerbloggen hittar jag informationen om att samtidigt som regeringen vill jaga fildelare så ökar antalet fildelare. Det visar sig att dels så ökar antalet människor som fildelar och dels så ökar toleransen för fildening. Det visar återigen på hur lite alliansen bryr sig om sina medborgare.

Och så ser vi vad som händer när man har åndamålsglidning. För ett tag sen så beslutade sig England för att alla islänningar är terrorister, det för att kunna använda sina antiterrorlagar föra tt frysa tillgångar. Intressant att hur man kan komma fram till att alla som bor i ett land är terrorister. Islänningarna Terroristerna har nu börjat protestera. Glöm inte att skriva på deras namninsamling.

Det här är ett lysande exempel på varför man ska vara försiktig med vilka lagar som skriva. Det är så lätt att råka ut för ändamålsglidning och helt plötsligt har lagen som hade så otroligt bra inentioner fått helt andra konsekvenser.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s