Skitviktigt!

Om nån har missat det så berättar HAX och Oscar Swartz om hur Frankrike nu försöker fula igenom att folk faktiskt ska kunna stängas av från internet. Vi måste föra oväsen så vi kan stoppa den här skiten!

Gör som HAX uppmanar och maila eller om du har tid och tålamod så det stinker om det så kan du ju alltid försöka att ringa. 😉

Klippt från HAX för lätthetens skull:

I dag, onsdag, har EU:s ”Working Party on Telecommunications and Information Society” möte. På föredragningslistan finns det så kallade telekompaketet.

Allt tyder på att Frankrike – på dagens möte – kommer att försöka köra över Europaparlamentet i frågan om avstängning av fildelare (m.fl) från internet. Det är nu som det avgörs om EP:s antagna amendment 138 och 166 kommer att begravas eller inte. Det är nu det avgörs vad som kommer att ske på ministerrådsmötet den 27 november.

Och Sverige har inte fattat vad som är på gång. Sverige gör ingenting. Sverige tror att det här kan man väl kanske komma överens om så småningom…

Men så fungerar det inte! Om tjänstemännen gör en deal i dag – då blir frågan en A-punkt på ministerrådsmötet, som kommer att antas helt utan debatt.

Och det är Frankrikes uttalade ambition att få igenom detta under sitt ordförandeskap, innan årsskiftet. Utan en andra läsning i parlamentet!

De svenska politikerna har inte en susning. De politiska tjänstemännen i regeringen har inte en susning. Kanske har de opolitiska tjänstemännen något slags grepp. Men i så fall, så lutar det åt att de är på fransmännens sida. Vilket är allvarligt. I Sverige sa vi nej till Rehnforsutredningens förslag om att stänga av fildelare från internet. De flesta svenska EU-parlamentsledamöter, över parti- och blockgränser, röstade för amendment 138 och 166 (som säger att man inte får stänga av folk från nätet utan rättslig prövning och att avstängning är en oacceptabel pincip i största allmänhet).

Vi måste ta tag i det här – NU!

För att få fart på ruljansen tror jag att det är snabbast och enklast om man mailar infrastrukturminister Åsa Torstensson (länk).

Det kan även vara idé att kasta iväg ett mail till EU-minister Cecilia Malmström (länk) och statsminister Fredrik Reinfeldt (länk).

Om du har kontakter i media, då föreslår jag att du även tipsar dem.

Mer information finns på Monica Hortens blogg.

Bakgrundsinformation finns i denna bloggpost hos Oscar Swartz.

Erik Josefsson har lovat att fylla på med mer information här i kommentarerna.

Det enda som kan stoppa fransmännens planer just nu är uppmärksamhet!

De skall inte lyckas genomföra det här i smyg. De svenska tjänstemännen måste veta att de inte har mandat att gå med på fransmännens krav. Den svenska regeringen måste bullra – och göra fullständigt klart att den inte tänker gå med på det här på ministerrådsmötet den 27 november.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s