Dagens garv

Via min RSS-feed så hittar jag till Slashdot och nyheten att årets mest nedladdade spel är Spore. Och detta trots att det har funnits ute betydligt kortare tid än spelen som kniper andra och tredje plats. 1,7 miljoner nedladdningar mot dryga miljonen för de andra två. Och detta trots (eller kanske snarare på grund av) det otroligt hårda DRM-skyddet som tillvarkarna hade bakat in i Spore.

Slutsatsen verkar ganska enkel. Ju hårdare skydd på nånting – desto mer laddas det ner.  😀

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Underhållande. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dagens garv

  1. Thomas Tvivlaren skriver:

    Det där ligger det mycket i. Jag minns själv att det låg prestige i att knäcka svåra och mer skyddade spel än andra bland knäckargrupperna på ”gamla goda tiden”. En känd skyddprogrammerare som faktiskt fick status för att hans skydd (åtminstone till en början) inte kunde knäckas på en pisskvart (mind the french) var exempelvis Rob Northen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s