Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december

Ja, jag är en ketchupbloggare av rang. Varför undrar du? 😀

Nedanstående text är klippt rakt av från Rick Falkvinge:

Så kom den då till slut, Privatpolislagen Ipred. Nu är den lagd som proposition, alltså ett lagförslag till riksdagen.

Den innehöll vad vi hade väntat oss: branschorganisationerna för upphovsrättsindustrin får mer långtgående befogenheter än det svenska polisväsendet. Lite kosmetika i elfte timmen förändrar inget i grundprincipen.

Samtidigt är det fler och fler som tycker att det är helt vansinnigt att slåss mot framtiden genom att offra rättssäkerhet och rätt till privatliv. Nu är sex av åtta ungdomsförbund uttryckligen förespråkare för en fullständig legalisering av fildelning.

Så vad kan man göra som privatperson, om man vill slåss för grundläggande demokratiska värden som brevhemlighet, rätten till ett privatliv så som de ser ut i ett digitalt informationssamhälle, det vill säga där vi lever idag (men inte där politikerna lever)?

Man kan gå ut på gator och torg.

Det fungerar ganska bra för att få media, men politikerna struntar helt i det. Det märktes om inte annat under FRA-debatten. Det enda som fick regeringen att lyssna var spelet om makten. Man kan sätta press på enskilda riksdagsledamöter genom att synas och höras mycket, men inte på regering och riksdag som helhet.

Man kan gå med i ett ungdomsförbund.

Sex av åtta ungdomsförbund vill ha en legalisering av ickekommersiell fildelning. MUF, LUF, CUF, Ung Vänster, Grön Ungdom och naturligtvis Ung Pirat. Att gå med i ett av dessa är ett sätt att markera sin ståndpunkt.

Men det påverkar inte politikerna. Det påverkar inte framtiden. Att gå med i MUF ses som att man stödjer Moderaternas politik, inte MUFs politik. Kanske inte av MUF, men av alla andra. Samma sak med de andra ungdomsförbunden. Moderata politiker blir jätteglada för stödet när någon går med i Moderata Ungdomsförbundet — även om det var just för att du ville protestera mot moderat politik som du gick med.

Så det fungerar inte. Vad finns det annars?

Man kan engagera sig i något av riksdagspartierna.

Man kan stödja något av de mindre partierna som säger att de stödjer integritet. Det går att se vilka de är rakt av i röstningstabellen för IPRED i Europaparlamentet: Centern, Folkpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Problemet är att de partierna är extremt högljudda kämpar för integritet, men bara när de inte sitter i regeringsställning. Centern var några av de bästa kämpar som fanns för privatliv, digitalt samhälle och rättsäkerhet före valet 2006. Nu har de drivit igenom FRA-lagen och tycker att IPRED är en bra idé. Och apropå FRA-lagen så lades den fram under den förra regeringen — som hade stöd av miljöpartiet och vänsterpartiet.

Folkpartiet ska vi inte ens nämna i samma mening som personlig integritet.

Så de här partierna drunknar helt i makten när de väl kommer till regeringsstödjande ställning. Och både Moderaterna och Socialdemokraterna är bakåtsträvande repressiva.

Så det enda som återstår för att åstadkomma riktig förändring är att hota politikernas maktbas. Att tala om för dem, att om ni inte skärper er, så är ni utan jobb efter nästa val.

Enda sättet att göra det är att engagera sig i det partiet som sätter självklar rättssäkerhet, personlig integritet och digitala samhällsfrågor framför allt annat. Det finns ett, och tyvärr finns det bara ett.

Gå med i Piratpartiet den 8 december.

Bli medlem i Piratpartiet den 8 december. Det kan göras på en minut över webben och kostar inget. Att ett konkurrerande parti får massor av medlemmar är tyvärr en av extremt få saker som får politikers uppmärksamhet — för det är ett tecken på att de håller på att förlora Makten.

Att engagera sig i Piratpartiet är tyvärr ett av få sätt att faktiskt skapa varaktig förändring i de här frågorna. Och om vi fokuserar på ett datum — den 8 december, nu på måndag — så blir effekten dramatiskt stor.

Gå med i Piratpartiet här.

Och sprid den här texten. Visa gammelpolitikerna att deras makt är i farozonen. Bara så kan man åstadkomma varaktig förändring på de här områdena. Allt annat struntar de i.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december

  1. Pingback: Anna Troberg » Var fan är Sarah Connor när man behöver henne?

  2. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Gå-med-i-Piratpartiet-dagen idag

  3. Pingback: » Oj, det blev en del! SickSack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s