Pandora

I min senaste post nämnde jag lite kort siten Pandora (inte gruppen) och jag saknar den verkligen.

Jag upptäckte den sommaren 2006 eftersom jag hatar all form av konventionell radio och hade ett tråkigt jobb som det dock gick hur bra som helst att spela musik på hög volym på. Pandora var räddningen och den var hur bra som helst. Jag upptäckte en 10-20 nya band på drygt en månad.

Tyvärr så stängdes Pandora ner nån gång samma höst för alla som inte bor i USA. Det riktigt irriterande var att jag hade ett antal band som jag hade taggat på siten, men som jag inte skrivit ner namnet nån annan stans. Och de banden är borta. Mitt minne är för uselt för att jag ska komma ihåg vilka band det var.

Jag har ända sen stängingen flera gånger försökt komma åt siten med olika lösningar, men inget har funkat. Det närmaste har varit proxy då jag kommit åt själva sidan, men när jag vill logga in så får jag vet att nåt tekniskt fel har uppstått och att jag ska försöka senare… det blir alltid samma sak. Så om nån har lyckats komma åt och logga in på Pandora så vill jag väldigt gärna veta hur.

Nu kommer säkert nån säga åt mig att sluta bitcha och börja använda Last.fm istället, för det är samma sak. Men det är det inte. Jag har testat Last.fm och om man jämför de två så var Pandora mycket bättre – i alla fall från det jag minns.

Man fick ha flera separata ”radiostationer” som kunde ha vilken inriktning som helst, jag hade en som bara var hård metal, en med lite mer pop-musik och en som var väldigt soft. Har för mig jag hade fler stationer än så. Utöver det så hade Pandora en knapp för att byta låt, en för att blocka en specifik låt från att nånsin spelas igen på den stationen och en knapp för att få en specifik låt att spelas oftare. Alla de bestämde så klart inriktingen på stationen. Utöver det så kunde man tagga band, album eller bara en låt som intressant.

Men det viktigaste av allt: Pandora var mycket bättre på att ge mig ny musik som jag tyckte om än vad Last. fm varit hittills.

Umm… så bara för att så testade jag att logga in helt vanligt medan jag skrev den här posten. Ingen proxy, ingenting sånt… och det funkade! Jag är inne på mitt gamla konto och ser alla låter och grupper jag har bokmärkt! Underbar lycka! 😀

Det verkar som ”blockeringen” bara gäller huvudsidan och inte när man väl försöker logga in… Jag hoppas det är så och att det inte bara råkar vara en tillfällig bugg. Även om det bara är tillfälligt så har jag nu i alla fall fått ut info om alla de band som jag taggade sommaren 2006.

Uppdatering: Näh, det funkar att komma åt kontot, men inte att spela upp nån av mina 10 stationer. Trist. Men jag har lite fler band att utforska nu… när jag får tid. 😉

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Pandora

 1. Hanna skriver:

  Wohoo! Grattis till den återfunna informationen!

  Jag tycker att det är förbaskat trist att Pandora tvingades till att släppa resten av världen och enbart serva USA. Det var en favorit även hos mig och när den möjligheten dog så dog även en stor del av mitt intresse för nätradio.

 2. PiratJanne skriver:

  Tackar! 🙂 Nu visade det sig att 75% hade jag redan, men ändå. Alltid kul att komma åt den igen. 🙂

  Verkligen. Det är helt sanslöst. Och dessutom att de får betala mångdubbelt mer i avgifter än vad vanlig radio får göra… *suckar* Men, men. Jag har min musik igen i alla fall! 😀

 3. Joshua_Tree skriver:

  I jämförelsen Pandora vs Last FM så tycker jag precis tvärtom. Last FM är bättre på att ge mig ny musik som jag gillar, inom ramarna av vad jag refererat till. Pandora gav mig Blach Sabbath inom fem låtar, oavsett vad jag hade sagt att jag gillade. Och det hjälpte inte att säga att jag hatar Sabbath, för då spelade Pandora Ozzy eller Dio istället. 😉

 4. PiratJanne skriver:

  😀

  Intressant problem du hade där. Och väldigt intressant hur vi två kan ha så olika erfarenheter av samma sak. Fast jag måste säga att Last.fm har varit bättre på att spela de låter jag har markerat att jag tycker om ofta. Det gjorde inte Pandora. Just nu får jag inte spela nåt alls på Last… hoppas på att det är en bugg.

 5. Mia* skriver:

  Hm. Du skrivet inget om vilka band det var du hade taggat och om de fortfarande är intressanta? Nyfiken som jag är… Fast du och jag verkar konstigt nog inte alls ha liknande musiksmak, trots att vi väl båda gillar hårdrock.

  http://www.last.fm/user/guldtjejen

 6. PiratJanne skriver:

  Näh, det gjorde jag inte. Tänkte inte på att folk kunde vara intresserade av just det och… lite dåliga minnen är inblandade också. Men eftersom du frågar. 🙂

  De jag fastnade för kan delas upp i lite olika delar beroende på hur mycket jag lyssnar på dem nu 2-2½ år senare.

  De jag lyssnar mest på:
  Edguy
  Hammerfall
  Dragonforce
  Therion

  De jag lyssnar lite mindre på:
  Kamelot
  Epica
  Within Temptation
  After Forever

  De jag lyssnar minst på:
  Anthrax
  Bruce Dickinson (solo och inte del av Iron Maiden)

  De som jag tyckte om men precis återupptäckt via Pandora:
  Leaves’ Eyes

  Tror jag har fått med allt som jag upptäckte via Pandora nu. 🙂
  Och eftersom jag misstänker att du kommer att fråga så… den metal jag lyssnade på innan Pandora var:
  Nightwish
  Blind Guardian
  Helloween
  Iron Maiden

  Observera att jag kan ha glömt bort ett eller flera band nånstans på vägen. 😉 😀

 7. Pingback: Dragonforce « Jan Lindgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s