Nedslag på internet

Karl Sigfrid skriver bra om att Sverige ska bli en frizon på internet. Jag uppskattar hans driv och engagemang. Tyvärr så har hans parti visat gång på gång de senaste åren att de inte går att lita på. Det är bra att han kämpar och jag hoppas verkligen att han inte slutar, men jag tror inte han kommer att lyckas.

Företaget Nemesysco verkar inte ha lärt sig några väldigt grundläggande saker om internet. En av dessa är regeln: Om du vill att nåt ska få så mycket uppmärksamhet som möjligt så stäm! Nu har två svenska forskare hotats av åtal för att de har publicerat en artikel som kritiskt granskar lögndetektorer och som på vetenskapliga grunder påstår att sådana är båg. Istället för att antingen låta artikeln obemärkt gå förbi eller publicera en egen artikel som säger emot på rent vetenskapliga grunder, och därmed göra det till en akademisk debatt som inte syns i media, så har företaget alltså fått artikeln indragen och hotar med stämning. Vilket så klart bara gör att den sprids mer och mer. Och jag hjälper så gärna till. 🙂

Sen gör det mig glad över att se vissa saker som Obama gör (andra gör mig mindre glad – som att upphovsrättskramare får tunga poster), men han verkar i alla fall sakna mycket av den arrogans som jag förknippade med Bush. Eller vad sägs om följande citat:

– Jag har sagt till honom att börja med att lyssna, för alltför ofta inleder USA med att diktera – om man ser till de här frågornas bakgrund – och vi känner inte alltid till alla faktorer som är inblandade. Så nu lyssnar vi.

Jag hoppas bara att han menar allvar med det.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Underhållande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s