Piratnästet Holland

Tidigare idag såg jag på Rapports 19:30 sändning. Ja, jag vet! Jag såg det faktiskt när det gick på TV… har knappt hämtat mig från chocken själv. 😉

Även om det kanske är en omskakande nyhet att en pirat ser på TV så var inte det själva nyheten som jag tänkte blogga om. De hade ett reportage om rättegången som var helt okej och fortsatte sen med ett reportage om den holländska rapporten om fildelning.

De pratade om hur den hade kommit fram till att fildelning var bra för samhället och någon från maffian fick gnälla om att de inte hade tittat på hur mycket pengar maffian förlorade. Men det var inte det viktiga. Det viktiga i reportaget var när de gjorde hembesök hos en sjuksköterska och lite sådär i förbifarten konstaterade att i Holland är fildelning tillåtet för privat bruk.

Jag säger det igen: I Holland är fildelning för privat bruk tillåtet.

Jag har vetat att Holland har någon schysst deal om fair use, men har inte tänkt mer på det och har inte direkt orkat eller haft tid att kolla upp detaljerna. Men om det nu är som Rapport påstår så är det ju sensationellt!

Nästan varje gång fildelning kommer på tal så pratas det om att Sverige minsann är ett ökänt piratnäste och att vi får så otroligt dåligt rykte utomlands och nu senast av Janne Jävig som påstår att om TPB inte fälls så kommer WTO att ge Sverige pisk… eller nåt.

Men Holland då? Varför tar de aldrig upp Holland för? Vad är det för jävla hyckleri! Om vi i Sverige ska ha dåligt rykte internationellt för att vi är så slappa mot terroristerna fildelarna, hur borde då Hollands rykte vara?! De har ju lagar som vi i Piratpartiet kämpar för att genomföra här i Sverige – lagar som vi alltså inte har än och som verkligen tillåter fildelning. Och så har maffian mage att påstå att vi i Sverige är för slappa?! Fy fan! Vilket jävla hyckleri!

Och hur har Holland egentligen gjort med Ipred1? Om man ska tro på maffian så är Sverige det enda landet i EU som inte har implementerat direktivet och det en katastrof för samhället om inte Ipred1 genomförs snarast och med den möjligheten att maffians utpressningsmetoder ska bli laglig även i Sverige.

Men om nu Holland har infört Ipred1 och samtidigt tillåter fildelning för privat bruk så betyder det att de sket i att införa den delen som möjliggör laglig utpressning av fildelare. Och då borde ju lämpligtvis Holland vara det värsta piratnästet i EU…

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Piratnästet Holland

 1. Pingback: Om “Janne Jävig” och expertisens problematiker. : Intensifier

 2. Jonas skriver:

  Intressant! Var kan jag läsa mer om lagstiftningen i Holland?

 3. PiratJanne skriver:

  Jag vet faktiskt tyvärr inte. Letade efter mer info igår kväll, men kunde inte hitta nåt. Är själv väldigt intresserad av mer info om just det…

 4. Mikke skriver:

  Jag frågade min vän, Jasper, om Holland och fildelning och fick svaret att nedladdning är till låtet, uppladdning av upphovsskyddat material är otillåtet men ingen blir åtalad om man gör det ändå. Sann holländsk anda IMO! / Mikke

 5. PiratJanne skriver:

  Coolt! Stort tack! Det är precis sån info vi behöver. 🙂

  Hmm… det låter som att det verkligen är ett piratnäste med andra ord. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s