Live: Eva-Lena Jansson (s)

Eva-Lena Jansson (s) inleder med säga att till skillnad från vad många vill ge sken av så är upphovsrätten på internet inte så enkel och att sossarna ställer sig bakom upphovsrätten samtidigt som de vill värna integriteten. De vill se fler lagliga alternativ och det ligger på brancherna att göra detta och inte stämma folk.

Oh! Och vi ska sätta åt de som tjänar pengar på att ladda upp material… kan jag få bli en sån? Jag vill tjäna pengar på att ladda upp! 😉

Syftet med lagen är att komma åt fildelning som sker i kommersiell skala, vilket domstolarna ska ta hänsyn till. Att få tillgång till IP-adressen är ett omfattande intrång och kan användas för att kartlägga folk och man kan skapa stor skada.

En första snabb reflektion är ju att hon faktiskt låter ganska vettig och är så otroligt nära, men ändå helt missar målet. Tyvärr.

Missade lite, men tydligare regler hade varit bra tydligen.

Det finns osäkerhetsmoment om vad den nya lagen kommer få för konsekvenser för folk och det finns stor anledning att följa upp om nån kapar trådlösa nätverk för fildelning.

Det är en massa ordbajsande kan jag säga… Det här går att korta ner nåt otroligt.

De vill ha en integritetsombudsman… nåt som borgarna har slagit ner tidigare och sossarna klagar på det… Och där drogs FRA upp!

Oooh… en ny myndighet – för det är precis det vi behöver för att ”hyfsa till” Ipred… Jeez! Den lagen behövs sänkas.

Lagen riskerar att vara överspelad redan när den träder i kraft och i Metro kunde man läsa om ett nytt anonymt fildelningsverktyg.

Missade lite, men nån kommission ska få treårsmandet som ska rapportera till regeringen och kunna anpassa lagstiftningen till tekniken.

Som sagt… en del vettiga saker, men missar ändå målet. Väldigt synd.

Lagstiftningen ska bli flexibel i förhållande till tekniken och mycket av det här ska…

Ah! Upphovsrättskommission… Där nämns fair use och creative commons och att unga ifrågasätter upphovsrätten och att lagstiftningen måste uppfattas som legitim.

Sammanfattning: En del bra sagda saker, men hon missar totalt målet. Tyvärr.
Pingat på Intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Övervakning, Fildelning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s