Live: Kent Persson (v)

Han börjar med att yrka avslag om nåt jag inte vet.

Vänstern värnar om upphovsrätten både ekonomisk och ideellt. Kulturarbetare har rätt till pengar! Har jag rätt till pengar för att jag bloggar?

Fildelning för icke kommersiellt bruk ska vara tillåtet. Inför valet 2006 var Ipred en valfråga och både Persson och Reinfeldt sa att det inte skulle vara kriminellt – ”Vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”. Vallöften långt borta.

Ipred bygger på ett EU-direktiv och är en eftergift för påtryckningar från branschen och tyvärr verkar lobbyarbetet lyckas. De som har kontrollen håller på att förlora kontrollen och det handlar inte om kulturarbetarnas kontroll eller rätt till pengar, utan det är branschen kontroll det handlar om.

Paraleller till adeln och jordbrukare tidigare och nu kommer grammofonen med också. Kul att se hur mycket påverkan vi har haft på retoriken. 🙂

När man inte hänger med i utvecklingen så försöker man med lagstiftning få kontroll… där kom kopiatorn, kasettbanden och cd-skivorna. Urholkar medborgarnas respekt för lagen. Ny teknik har varit positiv för kulturarbetare.

Upphovsrättsinnehavare får rätt till vad i praktiken är husrannsakan och ger större befogenheter än vad polisen har idag.

Enligt företrädare för musikbranschen så räcker det med att man har laddat ner fyra låtar för att gå till domstol. Regeringen borde ha skött sig bättre och man ska inte flytta från straffrätt till civilrätt när partarna inte är ekonomiskt jämnbörda.

Hur det har missbrukats ser man i andra länder som har infört liknande lagar. Minderåriga har fått kravbrev på 50-70 tusen kronor. Upphovsrättsinnehavarna har inget att förlora på att sätta kraven så pass högt, men det har de som råkar illa ut.

IP-adressens bevisvärde ifrågasätter han också! Mycket bra! Han tar upp exempel på folk som råkat illa ut p.g.a. felidentifiering.

Oh! Tar upp frågorna till Universals VD från en chatt! Vet inte var länken är, men det är bra. 🙂

Snabb sammanfattning: Mycket bra argument från Kent. Det är nästan så jag skulle kunna rösta på honom… 😉 😀

Pingat på Intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Övervakning, Fildelning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Live: Kent Persson (v)

  1. Sofia skriver:

    Bra jobbat av Kent Persson (v)!

  2. PiratJanne skriver:

    Jupp, verkligen. 🙂

  3. Pingback: Erika Nilsson's Thoughtbook • Blog Archive • IPRED, maktmissbruk och tårar

  4. Pingback: Happy new 1984! « Bitchslap Barbie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s