Live: tillbaka igen

Är tillbaka här igen, men ska nog ändra upplägget lite. Om jag fortsätter som jag gjort tidigare så kommer jag inte att orka hela hearingen.

Kommer inte sitta och skriva ner i princip allt som sägs, utan lyssna mer och sammanfatta… eller nåt sånt. Får se lite vad som händer. 😀

Just nu pratar Hans Rothenberg (m) och Karin fick en del repliker.

Måste ärligt talat säga att det känns lite som att jag redan fått med det viktigaste. I Karins repliker togs rättsäkerhet och annat vi redan hört innan upp igen.

Hans började att ta upp exempel på personer som det är synd om eftersom de aldrig kan bli filmare/musiker eftersom det inte finns tjäna pengar på det.

Oh! Där tog han upp barnporr, terrorism och illegal fildelning i samma mening! Kan vi utveckla Goodwins Law till att gälla att nämna barnporr och/eller terrorism samtidigt som man pratar om fildelning? Snälla?

Och så klart så har folk begärt repliker.

Först ett utbyte mellan Hans och Lage.

Hah! Lage börjar med att säga att internet faktiskt är en del av verkligheten. Lage for president! Han tar upp barnporr och fildelning och att det är enorm skillnad på dessa. Att man inte ska nämna det samtidigt. Go Lage!

Och sen blir det rättsäkerhet och polisstat igen.

Hans håller med om att det skillnad på barnporr, terrorism och fildelning. Men att det gäller enstaka nedladdningar. Nåt som Lage sen hugger på.

Och nu tjafsar Hans och Lage om hurvida Lage sagt att det här ska bli en polisstat. Och sen handlar det om rättsäkerheten igen…

Men sen också respekt för vad som är mitt och ditt. Och där drar Hans in äganderätten också… Och att det handlar om kontakt och inte utpressning. Och att ändra normer och värderingar.
Dags gör Hans och Eva-Lena att tjafsa nu…

Eva-Lena tar upp att det finns nåt folkrörelseakrivet har massa material där man inte vet vem eller inte får reda på upphovsmannen och som därför är inlåst utan att man kan göra nåt med det. Trots att det skulle vara bra för samhället att få ut det.

Hans vill länka in internet till den legala delen av samhället. OMG! Han försöker verkligen få in internet som ett laglöst ställe utan lagstiftning och fortsätter med det…

Man får göra massa olagliga saker på internet och det är otryggt.

Ser precis att Aftonbladet har en ”feed” om Ipred också.

Nidbilder att Sverige ska bli 1984 bara för att vi inför Ipred. Det är inte befogat utan till för att förstärka upphovrätten på nätet. Till för folk som har rätt att få betalt.

Pingat på Intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Övervakning, Fildelning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s