Ännu en konsert jag aldrig var på

För vi vet ju att pirater är tjuvar och aldrig betalar för sig. Och då kan jag och flickvännen omöjligt ha varit på en konsert till så snart efter den förra.

Men kvällen började på restaurang Murasaki. Vi brukar ofta ta med oss sushi därifrån, men de har en restaurangdel som jag varit på en gång innan så vi gick dit för att äta lite innan konserten. Vi hade bokat ett bord och fick snabbt det bordet och fick väldigt bra service av vår servitris. Hon var nåt otroligt uppmärksam och trevligt och hjälpsam. Maten var god men nån gång under huvudrätten (vi körde trerätters med sukiyaki nabe som huvudrätt) så försvann vår servitris iväg till en annan del av salen (den delen jag misstänker att hon faktiskt hade huvudansvaret för) och vi togs över av en servitör och… extremt snabbt så försvann den goda servicen och min vilja att ge dricks.

För att ge exempel på vad jag menar så tog det oss nästan 40 minter att betala! Och då hade vi börjat få bråttom för att komma iväg till konserten. Jag vet inte hur han lyckades, men han lyckades undvika vårt bord och varje gång han var i närheten av oss så lyckades han att inte se år vårt håll. Inte en enda gång under 20 minuter. Det var inte förrän jag reste mig från bordet och började gå mot honom som han ens tittade åt vårt håll. Jag sa till om notan, men nästa gång han var i närheten av oss så hade han glömt bort att ta med sig den! Grar! Men så dök vår servitris upp igen och då gick det genast bättre. Fairy var så ilsk över det hela att när vi var på väg därifrån så stannade hon och sa faktiskt till servitören att han hade misskött sig varpå han genast gick i försvarsställning och förklarade vad vi hade gjort för fel. Inte bra.

Så. Maten på Murasaki är jättegod och om ni kan få en asiatisk servitris så rekommenderar jag stället. Om ni istället får den fransktalande servitören så… håll er undan.

Det gjorde att vi missade det mesta av förbandet Turisas, men vi fick höra lite av dem i alla fall. Och jag tyckte om det jag fick höra. Det var speciellt kul att se att de hade både fiol och dragspel på scenen – inte direkt nåt jag brukar förknippa med metal. 😀

Och efter en liten paus så kom Dragonforce upp på scenen.

Innan jag tar upp det bra så tänkte jag ta det dåliga. Jag… jag jämförde tyvärr lite med Edguys konsert och… blev lite besviken. Jag är inte riktigt säker på vad, men jag misstänker att jag hade sett fram emot lite mer interaktion – att publiken får skråla lite mer till sångerna. Nåt som ju är aningen svårare till Dragonforces musik än Edguys. Det var asbolut inte en dåligt scenshow! Verkligen inte. Men bristen på interaktion och attityden från sångaren var skillnaden mellan en bra show och en fantastisk show.

Sen undrar jag vad det är med konserter som får folk att dricka sig så packade att de knappt kan gå. Är det verkligen kul? Minns man så mycket av konserten efteråt? Vi höll på att bli dränkta i öl, men som tur var så insåg jag vad som höll på att hända och flyttade oss bägge därifrån. Det är inte så svårt att räkna ut att 2-3 personer som raglar betänkligt och håller i en 5-6 ölplastglas snart kommer ha spillt ut dem. Och max 30 sekunder efter vår flytt så var det vad som hände och hade vi stått kvar precis bredvid dem så hade vi varit blöta av öl.

Men det var en bra konsert! Ljudet var mycket bättre än när Edguy spelade. Jag vet inte om det var storleken på lokalen som gjorde det, men jag behövde inga öronproppar och det kändes som att de satsade på kvalitet istället för högljutt. De hade en underhållande show på scenen med en hel del spexande och det fanns en del humor och självironi. Som när ZP såg att nån hade med sigett gosedjur i form av en drake. Han lyckades få upp djuret på scenen och sen fick det bo ett tag hos trummisen innan han försökte lämna tillbaka det. Det blev dock lite svårare än förväntat då både Herman och Sam villa behålla det själva.

Oh! Mental note – om du står längst fram under en Dragonforcekonsert så räkna med att bli blöt. En av ZPs favoritsysselsättningar under konserten var att ta sina vattenflaskor och spruta ut stora delar av innehållet på de främre raderna – vid ett tillfälle så var det nån i publiken som sprutade tillbaka och det blev ett litet vattenkrig. Och mot slutet så drog han upp en grabb (kanske 15 eller så) och försökte lämna över micen till honom, nåt som gick lite sådär.

Vid några tillfällen så tog de en paus i musiken för att stå och tracka varandra på scenen och mitt i showen så hade keybordisten och dragspelerskan från Turisas en duett som var grymt cool.

Allt som allt en lyckad kväll.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ännu en konsert jag aldrig var på

  1. Björn O skriver:

    I morgon kväll ska jag inte gå på konsert med Judas Priest i Scandinavium i Göteborg… sådeså 😉

  2. PiratJanne skriver:

    Skönt att du får en sån lugnt hemmakväll imorron då. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s