En mastermind 2.0

Som om det inte räckte med artikeln jag skrev om igår – nu fortsätter DN med att ha en ledare som återigen utmålar det hela som att PR-människor låg bakom motståndet.

Jag blir förbannad och jävligt less. Och för varje sån här artikel eller ledare så sjunker DN i mina ögon som tidning. Nån i en kommentar hos någon myntade Dagens Pravda och förutom att initialerna inte stämmer så…

Anna pekar mycket rätt ut att några av betalexemplen som DN pekar ut är sena. Mycket sena. Hon säger 3½ månad, men själv anser jag fortfarande att arbetet mot FRA började redan våren 2007. Det betyder att vi jobbade mot det i 1½ år innan nån PR-byrå ens dök  upp på banan.

Sen kan man ju fråga sig om det är skillnad ifall privatpersoner som råkar jobba på en PR-byrå aktiverar sig mot något eller om PR-byrån som enhet ger sig in i leken. Det tycker jag i alla fall. Men det kanske inte DN tycker… eller bryr sig om.

Rick tycker DN ska skämmas och lyfter fram att Ung Vänster och Moderata Ungdomsförbundet stod sida vid sida i demonstrationerna mot FRA – nåt som en PR-byrå aldrig skulle kunna betala dem för att göra. Och där kan jag inte annat än intyga. Jag har anordnat ett antal demonstrationer med ungdomsförbunden i Stockholm och jag har aldrig innan det här fått UV och MUF att dyka upp på samma demonstration. Faktum är att en av de första frågorna jag brukar få från nån av dessa två är om den andra organisationen ska vara med. Om svaret är ja så säger de genast nej. Att tro att en betalande PR-byrå kan lyckas med nåt sånt är bara absurt.

Emma och Deepedition frågar bägge DN vad syftet är och frågar det DN inte har lyckats svara på – varför skulle nån sponsra det här. Och vem? Bägge två missar att Badlands Hyena med tankesmedjan Limbro redan har svarat på frågan: ”Mister D”

Måste säga att det känns trevligt att så här 2 år senare äntligen få reda på vem det är som inte har gett mig ett ända öre trots mitt engagemang mot FRA. Tror jag ska stämma Mister D på lite pengar nu… Eller så snor jag bara dem – pirat som jag är. 😉

Pingat på Intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Övervakning, Demonstration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En mastermind 2.0

  1. Pingback: Rick Falkvinge (PP) » Skämmes tamejfan, DN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s