Fem begravningslåtar

Mymlans vän Morris vill samla in listor på vilka fem låtar som ska spelas på begravningar. Så Mymlan vill att man skriver vilka fem låtar man vill ska spelas på sin egen begravning.

Det lät coolt tyckte jag och började tänka och eh… inser att jag nog är lite väl fast i Edguy för tillfället för… alla fem låtarna blev Edguylåtar. 😀

Nåt som är genomgående är att jag tycker väldigt mycket om Edguys texter och det kommer återspeglas i kommentarerna till låtarna.

De fem låtarna är som följer (och det är även ordningen de ska spelas i, jag har inte Spotify så jag nöjer mig med YT-länkar):

1) Overture
Som mycket Edguy är den pampig och enligt min mening beskriver texten livet i allmänhet ganska bra. Livet är i dina egna händer och du väljer vad du gör med det.

2) Land of the Miracle
En av deras ballader och en av mina absoluta favoriter. Återigen är texten ganska central för mig om hur man kan hjälpa varandra. Men melodin är… ljuvlig.

3) Lavatory Love Machine
Ah… Edguy. 😀

Den här är med bara för att chocka folk. För att se till att folk inte tar vare sig sitt liv eller min död på allt för stort allvar. För det kan man inte när man hör den här låten.

Och titeln beskriver mig perfekt! 😉 😛

4) Superheroes
Åh, Edguy. Texten och musiken i ett. Och vilken video sen då? Hursom, den här ligger lite i samma anda som låten innan – att inte ta sig själv på allt för stort allvar. Men ändå inse att vi människor är fantastiska och att vi ska vara oss själva.

5) Theater of Salvation
Pampen! En av deras mest pampiga låtar. Vacker och ibland väldigt upplyftande och samtidigt en påminnelse om att det är viktigt att leva för nuet – inte för vad som kanske kommer efter döden. Men det är väldigt viktigt att hela låten är med – inklusive det speciella slutet. Återigen för att påminna om att inte ta livet på allt för stort allvar. Låten är för lång för YT (över 10 minuter) och länken i titeln spelar bara upp första delen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s