När sätts Google dit?

Ja, det har gjorts drösvis med jämförelser kring The Pirate Bay och Google och det här är en ny sådan. Men en kort och ganska speciell en…

Jag fick en länk från en jag känner som visar att om man fipplar lite med Google Custom Search så får man detta:

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till När sätts Google dit?

 1. Sargoth skriver:

  Oh my. Från och med nu är Google min enda, officiella och de facto torrentsökmotor. Rakt av. Precis som det är min enda, officiella och de facto sökmotor för allt annat.

  Google Bay – here I come. ❤

 2. Joshua_Tree skriver:

  Google kommer aldrig att sättas dit. De har också råd att ha en advokatarmé. 🙂

 3. Patrik skriver:

  Visst är det intressant att beroende på hur mkt pengar man har (dvs nivån av kommersialism) – ju mer desto bättre, desto enklare undkommer man.

 4. grodanboll skriver:

  Google driver ingen bittorrent tracker, det är väl ändå det som är den stora skillnaden? Sökresultaten kommer ju bara från andra trackers.

 5. Jonas B. skriver:

  Google hostar inte torrentfiler. Google kör ingen öppen tracker. Google klassificerar inte datat efter ”tv”, ”film” och ”musik”. Skillnaderna gentemot det som listas i domslutet är väl rätt tydligt?

  För övrigt utkämpar de konstant rättskonflikter med påstådda(!) rättighetsinnehavare. Google News och Youtube är väl de som är mest i hetluften, men även indexet har fällts runt om i världen på det pekar på obekvämt politiskt material.

 6. Anonym fegis skriver:

  Google filtrerar inte bara obekvämt politiskt material, utan även sådant material som de tvingas filtrera av DMCA-skäl. Google spelar med i upphovsrättsspelet, medan TPB räcker ut tungan åt det. Därför sattes TPB åt, och därför kommer Google att gå relativt säkra.

  http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20090306

 7. Glenn skriver:

  En annan stor skillnad är att när mediamaffian säger ”hoppa” så hoppar inte bara google, dom gör det även på exakt det stället och med den höjden som behagar mediamaffian mest.

 8. Hans J skriver:

  Google ”medverkar” till tillgängliggörande av upphovsrättsskyddat material!!!

  De är ”medverkande”

  Att ”medverka” i denna mening är ju strängt taget att ens ”omnämna” sådant material. Kanske bäst med total censur så att ens ett OMNÄMNANDE av upphovsskyddat material blir olagligt?

  Vill du ha total censur?

 9. Tor skriver:

  Varför skulle det spela någon roll om de erbjuder en tracker eller ej? Man kan verkligen fråga sig om tingsrätten förstod att en tracker inte har något sätt att avgöra vad som fildelas (jag tror inte det) – den svarar ju bara på frågor om peers för en viss checksumma.

  Folk brukar säga att Google samarbetar. Har någon testat hur lätt det är att få dem att ta bort en länk ur sökresultaten? Om de gör de, gör de det då över hela världen?

 10. Pingback: “Kvällssol”… | Blog we Gently 2.0

 11. Pingback: Top Posts « WordPress.com

 12. PiratJanne skriver:

  Frågan är ju exakt var domstolen drar gränserna för de olika sakerna. Spelar trackern nån roll – jag vet inte. Spelar allt det andra nån roll – det vet jag inte heller.

  Det är därför jag vill se att de stämmer Google. 😀

 13. Pingback: Google.com nerstängt | Alienus Visuals Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s