Några äldre poster

Jag har fått lite nya läsare, men även möjligheten att nå ut till fler som inte är trogna läsare på den här bloggen. Och då insåg jag att det här är ett perfekt tillfälle att lyfta fram två mastodontposter som jag skrev förra hösten.

Den första (och enligt mig intressantaste) heter Kriget mot fildelningen och i den så går jag igenom alla en hel drös med saker som skiv- och filmbranschen har gjort i jakten på fildelare. Vissa saker är olagliga, andra är bara omoraliska och de mesta är bara dumma… Tyvärr inga svenska exempel utan mest från USA, men även saker som har skett världen om.

Den andra heter Gammal och trött retorik och går igenom historiens gång från slutet av 1800-talet fram tills idag. Jag tar en titt på andra nya saker som musik- och/eller filmbranschen har haft problem med som t.ex. kasettbanden, LP-skivan eller vad sägs om det självspelande pianot?

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Några äldre poster

 1. nef skriver:

  Jag har iofs redan läst de inläggen, men de är viktiga att lyfta upp och fram och belysa, så kanske du kan snickra ihop en widget att ha i högerspalten med rubriken ”Viktiga inlägg” eller nåt. Eller skapa en ny sida där du lägger in sådana inlägg.

  Om du sedan medan du håller på och fifflar kan ta och avaktivera den enerverande SnapShots som stör scrollandet så skulle iaf jag le glatt. 😀

 2. PiratJanne skriver:

  Oooh… tack för tipset. Orkade inte (och har inte tid) att fixa fram en ordentlig widget så jag gjorde ett fulhack där jag skapade en ”page” som heter Viktiga inlägg med länkar till inlägg jag tycker är bra.

  Damn… jag visste inte ens att den gick att stänga av! Har stört mig som fan på den ända sen starten. Tack! 😀

 3. nef skriver:

  Det funkar ju bra det där. 😀

  Rent estetiskt så skulle nog nån bild av nån divider efter varje stycke göra att man lättare förstår att det handlar om flera inlägg och att man ska klicka på rubriken för att läsa dem. En bra samling hittar du här.

  Stänger du sedan av kommentarsfunktionen så ser det än mer ut som en samlingssida än ett inlägg. *tipsa mer* 😀

 4. nef skriver:

  Kom på en sak till; kanske du skulle köra en h3-tagg på den klickbara rubriken till varje liten snippet så syns det än mer att det är separata postningar som du hänvisar till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s