Telekompaketet

Christopher Kullenberg ifrågasatte i en post igår att jag inte hade postat nåt om Telekompaketet och jag ville genast kommentera hos honom och säga att jag inte har tid att skriva om det, eller att gräva ner mig och hitta detaljer – för det är tokigt mycket att göra just nu.

Men sen insåg jag att även om jag inte har tiden att göra mastodontposter som jag gör ibland, så har jag faktiskt tid att posta om frågan på min blogg och skicka lite länkkärlek till de människor som de senaste dagarna har slitit som djur för att få ut infon om det här.

Den första siten är vad som var telekompaketet.se men som numer är werebuild.eu – massa matnyttig info där. De har en wiki som har förklaringar på vad det handlar om som är 10 eller 30 sekunder långa. Läs!

För de som undrar vad det här handlar om och inte orkar klicka på länkar så kommer här ett citat: ”Exempelvis kan en operatör som Telia välja att blockera användningen av Skype, eftersom de vill tvinga konsumenten att använda deras IP-telefoni istället.”

Det handlar i princip om att censurera internet och samtidigt göra om det till motsvarigheten till ett kabeltv-nät – du får bara surfa till de siter du betalar för eller som din ISP godkänner… Internet som vi känner till det skulle upphöra helt.

En av våra toppkandidater till EU-valet har gjort massa i den här frågan och förtjänar helt klart att länkas till. Amelia skriver mer på sin blogg. Där skriver hon bland annat följande: ”Därför skulle jag vilja uppmana samtliga läsare av den här bloggen att skicka brev till Näringsdepartementet, ringa, föra offentlig debatt, där man uppmanar Näringsdepartementet att ta sig ifrån sin regleringsminimalistiska syn på telekomdirektivet, och istället verkar för en sund, förnuftig reglering som gynnar samhället.”

För det är en viktig fråga – vad kan du som läsare göra för att påverka detta? Och det är bråttom. Den 29:e (onsdag) är dagen då det avgörs vilka ändringsförslag som kommer vara med.

Amelia säger att man ska kontakta näringsdepartementet och kontaktuppgifter till näringsdepartementet hittar du här. Ring eller maila innan onsdag!

ChrisK har en del länkar i sin blogg och jag tänkte sno kopiera dem.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Telekompaketet

  1. Pingback: opassande » Blog Archive » Allt på samma gång

  2. Pingback: En nätpolitik som vill Internet väl « DOOM4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s