Fullt ös – medvetslös

Jag hade tänkt att jag skulle få ta och vila ut lite efter en fullständigt hektiskt valkampanj. På söndagen så var jag t.ex. först i Uppsala och träffade massa trevliga människor (ja, jag blev också chockad över att det bor folk utanför Stockholm ;)) innan jag åkte in och var på valvakan i Stockholm. Det var en helt underbar valvaka och otroligt skönt att vi kom in.

På vägen hem från valvakan så gick jag, Joshen, Nef och Drf och pratade om resultatet och om förtidsrösterna var medräknade eller inte. Vi kom inte fram till nåt innan jag fick springa för att hinna med bussen. Väl på bussen plockade jag fram min mobil, surfade in på valias hemsida och kollade vad som stod där. Ringde upp Joshen och meddelade att de redan var medräknade. Hade knappt hunnit lägga på när en kille skulle av, men på vägen till dörrarna stannade han till, la handen på min axel och sa nåt i stil med ”Ett mandat är stort det med” innan han klev av. Hann knappt få ur mig nåt svar innan han försvann bort, men det var en härlig upplevelse. Det roliga är att den enda partisymoblen jag hade på mig var knappen med ”Jag röstar pirat”. 😀

Det blev en sen kväll och en tidig morron. Telefonen ringde en hel del och det blev både en telfonintervju med DN och en ”live”-sändning med Russia Today. Jag tar gärna lite feedback på den intervjun, men vill få börja med att säga att jag hade vissa problem med att höra henne och det här var min första gång i en TV-studio (jag sitter faktiskt i Aktuellts studio som de hade lånat :D). När jag själv ser klippet så hade jag kunnat se gladare ut. 😀

När jag kom hem från den intervjun så tog jag kvällen ledigt. Lite vila har man förtjänat. 😉

Idag har varit en lugnare dag för mig och nu börjar arbetet med att analysera valkampanjen. Vilka affischer, flygblad och foldrar som var bra. Vad som hade kunnats gjort bättre… Sånt. 😀

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fullt ös – medvetslös

 1. drf skriver:

  Bra insats i Russia Today tycker jag, leende eller inte. 🙂

 2. Vlad-Drakul skriver:

  Precis som det finns fler och fler hatfylld okkuniga rasister där ute och, oftast de minst intelligent och latast folk i samhället som tror alla samhällets problemen är skapade av ett litet föraktade minoritet så finns där massor av så kallad ‘mogna’ vuxen därute som lika okunig och föraktful som vuxen har oftast blivit när de som medias hundar omedveten tar upp makthararnas oändligt förakt av ungdomer som de gjorde mot 60 talets Hippies, 70 talets Punkare etc eller dagens ungdomer när de demonstrerade mot Krigs kriminella som George Bush när han med lögn skapade Krig i Iraq med ! miljoner död mass förståelse av infrastrukur och ett förbrukade ekonomin och ökade rasismen överallt.
  Då lätt rubrikan i DN och Expressen, ‘ Mer övervåld mot Skitunger ‘, ‘Låt de smakar batong’, ‘Låt blodet flödar’, ‘Våld är den enda språk de föstår’. Kommer ihåg det eller? Ni ‘mogna vuxen’ som lever inte längre i ‘flummeri’ sa att Iraquier skulle ‘välkommer oss med blommer’ och att detta skulle leder till demokratisering i Mellan Östern och att Kvinna skulle frigöras’ men nu lever de under ‘sharia lagen’. Prat om naive föreställning!
  Nej ni är varken klok eller mogen bara förbrukad och korkad. Visst är demonstrationer bra i andra länder men just vår ungdomer är förjävligt ‘curling barn’ och även om det visa sig att media har visat sig oärligt och cynisk med ett klart partiskt vinkel så kan det inte vara sant att ungdomer bryr sig om demokrati och ett öppet samhället.
  Visst säger ni föraktfulla att det var hemskt med öst tysklands totalitär övervakning av sitt folk och visst är det dåligt med Kinas censur och tänk styrande när det gäller internet och folkets opinioner men det är jätte bra när vi gör det eller EU.
  Vi är så pass fria och demokratiskt att vi behöver ingen val på Lissabon fördraget för att folk är för dumma för att veta sina egna bästa och det är bra att statens dömarer kör visar sitt själv interesse med stöd för stör företag istället för sitt folks rätt till integritet och frihet. Bara kriminella och de skyldiga behöver rättigheter enligt de här kloka hatare. Jag är 47 år och bryr mig väldigt liten om just den frågan om fil nedlagning men som ‘mogna’ vuxen med 9 år militär tjänst bakom mig och 20 års liv i New York och Chicago och mycket livs erfahrenhet så vet jag att oavsett om det är så att ‘vissa ungdomer bara bryr sig om sitt rätt att snattar’ vet jag att denne frågan ‘demokrati eller inte’ är den viktigaste av alla och det är varken ett höger eller ett vänster fråga trotts anklagelser på båda håll. Jag röstade på PP för att alla andra partiet är korrumperade eller rasister och jag med mina Amerikanska backgrund älska frihet, Obama och ungdomer!

 3. PiratJanne skriver:

  @drf
  Tack! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s