När kommer razzian mot DreamHack?

Svenska Dagbladet har idag en serie med artiklar som handlar om DreamHack och all fildelning som pågår där. Rubriken till den här posten kommer från den här artikeln i vilken Henrik Pontén säger följande saker:

”Men är det så att vi inte agerar mot DreamHack beror det inte på taktik utan att vi anser att vi måste lägga resurserna på annat håll, menar han.”

Och:

”– Svensk lag gäller överallt, DreamHack är ingen frizon. Rättssamhället kommer på sikt att springa ikapp DreamHack. Det är bara en tidsfråga. De kan inte ha en verksamhet där det begås brott, säger han till SvD.se.”

Det låter helt klart som att de förr eller senare tänker antingen göra ett tillslag på DH eller ta nån annan sorts aktion…

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Fildelning, Pirat. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till När kommer razzian mot DreamHack?

 1. Michael skriver:

  Den dagen Dreamhack börjar kolla alla deltagarnas datorer så att dom inte gör något ”olagligt” är den dagen jag slutar åka på Dreamhack festivalerna. Dreamhack säger själva att ”Piracy is a crime” och i princip lägger över ansvaret på deltagarna, att dom inte gör något olagligt. Arrangörerna kan inte gå omkring och leka ”polis” som Pirate Pontén, och kolla tusentals datorer om dom gör eller har något olagligt.

 2. PiratJanne skriver:

  Jag tror inte arrangörerna kommer att göra det heller. De säger att det är upp till deltagarna. Det är därför jag undrar när razzian kommer…

 3. Anders skriver:

  Jag tror inte att nån kommer att kolla datorerna..
  En dag när alla kommer glatt trallande ut från DH så kommer Pontén helt sonika står där och ge oss 30 miljoner i skadestånd var.
  Om man vill överklaga kan de ju också råka få reda på att man delat mer än 20 låtar, nio filmer och fyra dataspel under sin vistelse. Så det kanske är lika bra att bara hålla tyst och börja jobba på Donken. =)

 4. Pettson skriver:

  Den dagen då polisen stormar DH för att stoppa mestadels ungdommar och ny kultur är den dagen jag börjar utöva Civil olydnad

  • Anders Troberg skriver:

   Civil olydnad? Jag tycker att det låter som om det skulle vara dags för militär olydnad.

  • Anton skriver:

   Håller med, tror inte det kommer levande där ifrån om de ens skulle försöka. 15000 ungdomar skojar man inte bort.

 5. Abdullah skriver:

  … Hur många bussar ska de ha med sig till razzian? Jag menar; de måste ju frakta bort alla grova brottslingar de griper o det lär ju vara en hel del…

 6. Fredrik Andersson skriver:

  Håller helt med ovanstående, kan dom inte lägga sina resurser på viktigare saker än att raida ett ställe fullt med unga människor?
  Pontén har blivit en större fjant än någonsin i mina ögon, men det är klart, han vill väl ha hämd för att vi kom till Bryssel.

 7. Anaïs skriver:

  En sådan razzia skulle vara guld värd för (PP). Men antagligen har APB börjat tänka ett steg längre innan de handlar – tyvärr. Man borde arrangera något liknande strax innan riksdagsvalet, som ett fett bete, och hoppas de inte kan hålla sig.

 8. Anders Wallin skriver:

  Ni vet väl att Svenska antipiratbyrån finns i två upplagor en ekonomisk förening och en enskild firma…
  Den enskilda firman har samma organisations nummer som Pirate Ponten´s personnummer…

 9. Bengt skriver:

  Dags att ungdomarna börjar ta det här på allvar!

  Gör er information en privat angelägenhet:

  http://www.truecrypt.org/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s