Näthatet – jag har också råkat ut för det

För ett tag sedan så skrev Joshen ett väldigt bra inlägg om näthatet som ju som vi vet drabbar alla bloggare (och faktiskt alla som är ute på internet i mer än 5 minuter per vecka. Och för att ge exempel på det så ville Joshen att vi som har råkat illa ut skulle skriva vår berättelse så att andra kunde varnas och kanske slippa gå samma öde till mötes.Jag har själv råkat riktigt illa ut, men har innan det här inte haft modet eller orken att berätta om de hemskheter jag har råkat ut för.

Det här är min berättelse. Förhoppningsvis kan nån dra lärdom av den.

Jag hade under ett tag arbetat på mitt exjobb och hade kommit så pass långt att jag hade skrivit ihop en webbenkät. Den här enkäten är väldigt viktig för mitt arbete då det hänger på att jag får in många svar från folk för att kunna ha en analys och komma fram till en slutsats. För att få in svar så valde jag många olika spridningssätt – sätta upp lappar på stan, be familjen sprida det vidare till folk och… *tar ett djupt andetag* be om hjälp på internet.

Det sista skulle jag verkligen få ångra.

Jag skrev ihop en bloggpost om det på den här bloggen (där jag länkade till enkäten)och ungefär samtidigt som jag postade den här så twittrade jag om det (vilket tack vare en fin… plugin/whatever gjorde att det hamnade som statusrad på Facebook också). Och det var då mina problem började. Det var då jag verkligen märkte av näthatet.

Jag fick en massa meddelanden från folk – folk jag kände väl, men även folk som jag aldrig hade träffat AFK utan bara kände online och ett antal människor hörde av sig som jag aldrig hade haft kontakt med innan. Och alla var de fyllda av samma berättelse om näthat.

*tar ett djupt andetag*

Alla som tog kontakt med mig gjorde det för att berätta att de hade gjort enkäten och i många fall att de hade spritt den här vidare! Så otroligt djupt går näthatet i det här landet att totala främlingar tog sig tid att gör min enkät och även sprida den vidare. Det var verkligen helt otroligt! Näthatet var så pass utspritt att mindre än 24h senare så hade jag fått över 200 svar på enkäten och allt jag hade gjort var att blogga och twittra om det.

Folk gjorde enkäten, folk spred den vidare till familj och till sina vänner… Jag vet att jag upprepar mig, men det var verkligen helt otroligt. Jag blev verkligen helt överraskad över den respons jag fick på mitt blogginlägg och min twittring.

Jag hoppas med denna berättelse kunna informera folk om vilka faror som finns på nätet så de är förberedda.

Pingat på Intressant.
Andra bloggar om: , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Näthatet – jag har också råkat ut för det

  1. Pingback: Stort tack! « Jan Lindgren

  2. Pingback: Enligt Min Humla » Nätvänligheten III

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s