Uppdatering om kameraövervakning

Farmorgun gav mig en länk till ännu en site som samlar bra info om ASBO som jag skrev om i en tidigare postning. Dock så verkar det som att den informationen som först gick ut inte riktigt stämde.En uppdaterad Wired artikel säger följande:

Further research shows that the Express didn’t quite have all its facts straight. This scheme is active, and the numbers are fairly accurate (if estimated), but the mentions of actual cameras in people’s homes are exaggerated. The truth is that the scheme can take the most troublesome families out of their homes and move them, temporarily, to a neutral, government-run compound. Here they will be under 24-hour supervision. CCTV cameras are not specifically mentioned, not are they denied, but 24-hour “supervision” certainly doesn’t rule this out from the camera-loving Brits.

Så det betyder alltså att det inte nödvändigtvis är så att pengarna kommer att läggas på att kameraövervaka folk 24h om dygnet, men man det kan fortfarande vara så att man tvångsförflyttar folk från sina hem för att placera dem i hus där staten kan kontrollera att de sköter sig. Och att CCTV kameror uppenbarligen kan förekomma. Jag vet inte hur mycket bättre det egentligen är…

Pingat på Intressant.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Övervakning, Pirat. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Uppdatering om kameraövervakning

 1. West skriver:

  Det är inte utan att man frågar sig vad som händer med folk som *inte* sköter sig? Blir det hjärntvätt à la Clockwork Orange eller arbetsläger på Orkney-öarna? Eller försvinner de bara, som folk som inte ”sköter sig” har en tendens att göra i diktaturer?

  Retoriska frågor alltihop, men jag tycker det är läskigt att försöka föreställa sig hur långt myndigheterna är villiga att gå om kamerabevakningen inte ger resultat. Brr.

 2. Yllepuman skriver:

  Det här låter som mycket bättre än vad som tidigare påståtts. Tänk er scenariot där vi kan ringa in vilka individer eller familjer som inte fungerar i samhället och placera dem i specialla bostadsområden som övervakas dygnet runt. Om dessa områden dessutom förses med lämpliga fabriker så skulle man kunna ge de som bor där meningsfull sysselsättning under tiden.

  Dessa ”compounds” eller läger, skulle då vara en rehabiliteringsform som kunde användas inte bara för att stävja de asociala tendenser man i första han tänker på; misshandel, drogmissbruk och stölder, utan även kulturella problem och samhällsfarliga attityder.

  Vi bör se det som positivt att England, det land som först myntade och implementerade begreppet koncentrationsläger äntligen har förstått att det inte är något grundläggande fel på systemet, även om det förekommit en del oegentligheter och felbehandlingar.

 3. PiratJanne skriver:

  Det är bättre med ett system som antagligen inte innefattar 24h kameraövervakning, men så himla mycket bättre är det inte. Det riktigt sorgliga i det hela är ju att de första försöken som de har gjort med sånt här har ju varit misslyckanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s