Piratkvinnorna – igen

Min förra post om piratkvinnorna har fått lite ifrågasättande kommentarer (vilket det också finns mer avforumet) och jag tänkte få ta och dela med mig lite av mina tankar kring det hela.

Det viktigaste för mig är inte om jag eller nån annan från PP kommer in i riksdagen utan det viktigaste för mig är att våra frågor lyfts upp och det faktiskt sker en förändring i dessa frågor. Att komma in i riksdagen är inte ett mål i sig utan ett möjligt steg på vägen att få igenom våra frågor. Det har alltid, ända sen starten, varit frågorna som har varit viktigast för mig och det var därför som jag länge tänkte att vi kommer in, fixar våra frågor och sen upplöses partiet alternativt att de andra partierna skulle plocka upp frågorna och faktiskt mena allvar den här gången.

I dagsläget vet jag inte om det längre är görbart att upplösa partiet när frågorna är igenom – mest för att jag har insett det kommer ta otroligt lång tid att få igenom alla frågor och även om vi väl får igenom alla så kan det krävas att vi bevakar för att det inte ska gå utför igen. Men det viktigaste är i vilket fall som helst ändå frågorna – inte om vi blir kvar som parti eller inte.

Då kommer vi till frågan om piratkvinnorna som så klart har väckt ont blod hos vissa. Den stora oron bland folk verkar vara att det här ska splittra oss och att det ska läggas tid och energi utanför partiet och att vi ska förlora på det.

Jag förstår den oron även om jag inte delar den.

När NSM bildades för lite drygt ett år sen så var jag rädd för precis samma sak. Att bildandet av en sån organisation som inte var kopplad till PP skulle vara dåligt. Det skulle riskera att splittra partiet och skulle skapa massa oreda och ha sig. Såhär i efterhand så kan jag erkänna att det inte hände. Vad som hände var istället att folk som inte var inblandade i partiet fick en plattform som de kunde använda för att jobba för våra frågor. Folk som av olika anledningar (t.ex. medlemskap i andra partier) inte kunde eller ville samarbeta med PP fick ändå en möjlighet att uttrycka sin avsky mot övervakningssamhället och kunde arbeta för våra frågor. Det stärkte både rörelsen i stort, men även i längden partiet.

Samma tror (och hoppas) jag kommer att hända med Piratkvinnorna. Ja, de kommer stå utanför partiet. Men partiet har ett rykte om sig att vara grabbigt – nåt som kan skrämma bort folk (oavsett kön), vilket det nya förbundet (förhoppningsvis ;)) lär sakna. Det borde ha lite lättare att locka till sig kvinnor som är intresserade av piratfrågorna och få dessa engagerade i rörelsen. Oavsett om de faktiskt går med i partiet eller inte så räknar jag med att rörelsen blir stärkt av den här organisationen. Och eftersom partiet stärks ju starkare rörelsen är så borde det här innebära positiva saker för partiet också.

Jag är alltså fullt övertygad om att skapandet av piratkvinnorna är bra för frågorna som vi kämpar för och det är därför jag stödjer det initiativet.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Piratkvinnorna – igen

 1. Nu ändrar jag uppfattning i denna fråga. Det är ju bra om fler organisationer driver piratfrågor på piratsätt. Jag har ju själv sagt att vårt sätt att arbeta, öppet och trådar ut för att samla åsikter, är bra för hela Sverige. Vi ger även andra partier ett nytt sätt att arbeta politiskt på. Vi ska ju inte vara de som hindrar organisationer från att bildas. Så lyssna inte på kritiker Piratkvinnor. Var pirata och gör som ni vill.

  • PiratJanne skriver:

   LOL
   Det är kul att se hur ens egna funderingar kan påverka folk. 🙂

   Jag kom på nåt mer imorse faktiskt.

   Det är många som ända sen starten har klagat över att det finns för lite kvinnlig representation i piratrörelsen/partiet och som velat ha ändring på det. Som parti så säger vi hela tiden att det är bättre att försöka med nåt och misslyckas, än att inte försöka alls.

   Nu försöker nån/några ändra på könsfördelningen så den blir lite jämnare och istället för att låta det vara sann piratanda att försöka och se vad som händer så är det dåligt. Det låter bara konstigt i mina öron.

   Låt oss se vad som händer. Funkar det så var det ett bra försök. Funkar det inte… tja… då vet vi det i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s