Djupa tankar

av Jan Handey

Om blåbär heter blåbär och svarta vinbär heter svarta vinbär, varför heter inte hallon rödbär?

När jag var 22-23 behövde jag inte visa leg på systemet. Veckan innan jag fyllde 25 fick jag visa leg på ICA för köp av en burk cider. Sen dess får jag visa leg på systemet nästan varje gång. Innebär det här att jag när jag fyllt 30 inte längre får handla på systemet utan måste hitta nån som köper ut åt mig?

Varför tillverkar vi mediciner för folk som inte har råd att köpa dem? Är det inte bättre att tillverka mediciner för folk som faktiskt har pengar?

Jag brukar ofta få höra att internet bara är till för porr och det är väl tur att porren också har nån stans att ta vägen så den slipper vara hemlös.

Om fildelning är olagligt, borde inte mjölkdelning och yoghurtdelning också vara olagligt?

Om man bränner en CD, men ingenting har sparats på skivan – har den verkligen blivit bränd då? Och vore det inte enklare att bränna en CD om man faktiskt använde sig av eld?

Vissa människor anser att om man har rent mjöl i påsen så har man ingenting att frukta från övervakning. Det förutsätter så klart att man följer kärleksministeriets ordningsregler gällande hur ofta mjöl ska tvättas – annars blir det ju smutsigt.

Om det inte är någon skillnad mellan Aftonbladet och Nazityskland – betyder det att Aftonbladet snart tänker invadera Norge och ta hjälp av det svenska järnvägsnätet?

Härom dagen träffade jag en man som hävdade att alla pirater är tjuvar. Jag protesterade och förklarade att det var en stereotyp som inte hade nån grund i verkligheten, men han vägrade tro på mig. Jag blev så arg att jag slog ner honom och fildelade hans plånbok.

Att ta ansvar för sina egna handlingar låter nobelt men leder bara till fördärvelse och olycka.

Tack till Scaber Nestor för länk om Aftonbladet.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Djupa tankar

  1. Pingback: opassande » Blog Archive » Måndag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s