Mer om TPB

Blågrön röra har tagit en snabb titt på det juridiska i beslutet att få Black Internet att kapa linan till TPB och har hittat… en del tveksamheter. Det mest talande känner jag är följande:

I förarbetena till denna paragraf skriver regeringen att det faktum att man tillhandahåller leverantörsverksamhet inte ska räcka för denna paragrafen utan det ska kräva att leverantören tillhandahåller serverutrymme. Domen citerar detta på sidan 10. Sedan på sidan 12 i domen skriver de uttryckligen att serverutrymme inte tillhandahålls men i styckena därefter så finner de ändå att leverantören är ansvarig.

Tja… det låter ju… eh… speciellt, om man säger så. 😀

TorrentFreak berättar att TPB visserligen har flyttats, men att den lösningen har fiberproblem vilket så klart ställer till det för TPB igen. Och att TPB-folket imorron bitti (alltså snart) ska skicka en t-shirt till de ansvarig bakom nedstängningen med texten:

Underbart! 😀

Freakbits rapporterar om att TPBs nedtid har inneburit att trackern PublicBitTorrent har sett en rejäl ökning i trafik – långt över 2,5 miljon användare vilket är ett rekord för trackern. Det känns skönt att det finns andra trackers som kan plocka upp om det blir problem.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mer om TPB

  1. Pingback: En objektiv sanning » Blog Archive » trendspaning: “att straffas innan man är dömd”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s