Djupa fredagstankar

av Jan Handey

Om blåbär heter blåbär och svarta vinbär heter svarta vinbär, varför heter inte lingon rödbär?

Gudinnan Eris blir baklänges Sire och Paris blir Sirap.

Historien om pojken som ropade varg när han var uttråkad har som sensmoral att man inte ska ljuga för då blir man inte trodd när man talar sanning. En bättre sensmoral är att man inte ska vara uttråkad.

En dag tog jag med min son till toppen av Kaknästornet, pekade ut över Stockholm och sa: ”En dag ska allt det här bli ditt, min son.” Han tittade upp på mig med stora ögon och sa: ”Jag ska få en egen betongvägg?” – Är det mitt fel att ungen är så jävla kort?

I boken Samtalen med Konfucius kan man läsa: Mästaren sade: ”I forna tider samlade människor kunskap med tanke på sin egen förbättring. Numera samlar människor kunskap för att imponera på andra.” – Och jag som trodde alla lärde sig saker för att skaffa brudar.

Madonna buades ut för att hon fördömde diskrimineringen av Romer. Jag har aldrig besökt Rom, men jag har hört talas om hur de har betett sig med att bränna ner den egna staden och förföljelse och avrättning på kristna. Med det som bakgrund så är det ju inte konstigt att de diskrimineras. Och ärligt talat. Lite diskriminering har väl inte skadat nån?

Om de är våra bröder, hur kommer det sig att vi inte kan äta dem?

Ett bra, lyckligt och framförallt långvarigt förhållande består av två (och enbart två) personer där den ena parten gör vad som helst för den andra parten och blir i gengäld behandlad som skit.

En och en stjäl pingvinerna mitt förstånd.

I tidningen Svenska Dagbladet kan man läsa om att flera brottslingar åkt fast när de trott att de ska få gratis pengar. Som brottslingar borde de veta att ingenting är gratis utan att allt har sitt pris – förutom Petter. Hans låtar är alltid gratis.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Underhållande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s