Min kandidatur till riksdagen

Men den här posten vill jag officiellt presentera min kandidatur till att stå på Piratpartiets valsedel till riksdagsvalet 2010.

 Min kandidatur kommer antagligen att skilja sig lite från andras då jag och Anna Troberg har kommit överens om att vi ska kandidera tillsammans – det betyder inte att du röstar på oss bägge, men att vi i så stor mån som möjligt samarbetar under valkampanjen. I det syftet så har vi lanserat en gemensam valsite som är under uppbyggnad. Du hittar den på http://www.jatillriksdagen.com/

 Siten är dock inte klar än och det av en väldigt enkel anledning – nej inte att vi är lata. 😉

 Vi vill nämligen få skapa vår valsite med hjälp av dig!

 Vi bägge tycker att svärmen är en oerhört positiv kraft och vi vill visa att vi menar allvar och vill därför ta hjälp av svärmen för att bygga siten. Vi vill använda svärmen för att bygga en så bra kampanjsite som möjligt, men inte bara det. Vi vill att svärmen ska vara delaktig i hela vårt kampanjarbete. Så kom med på tåget och hjälp oss bygga nåt nytt i valrörelsen!

 Vem är jag?

Jag är en 30årig Stockholmare – född och uppvuxen i staden, men med inflyttade föräldrar. Jag studerar till civilingenjör på KTH och är i slutet av min utbildning som jag räknar med ska vara klar innan valet nästa år. Jag har ett brinnande intresse för musik, böcker, spel, sport, film och TV. Jag har en ganska bred smak när det gäller det mesta, även om jag så klart har vissa områden som är extra intressanta. När det gäller musik så står t.ex. Metal ut med mitt favoritband Edguy, och när det gäller böcker/film/TV så är det Sci-fi och fantasy som är intressantast även om det inte innebär att jag bara begränsar mig till dessa genrer.

 Mitt engagemang

Det som är min främsta drivkraft för mitt engagemang inom Piratpartiet är en önskan om ett samhälle där vanliga medborgare inte övervakas och registreras. Jag tycker det kan finnas skäl för att använda tvångsmedel som det kallas när man utreder vissa brott, men den godtyckliga övervakningen av vanliga medborgare som håller på att implementeras runt om i Europa är att gå alldeles för långt.

 Utöver det så tror jag också att den remix- och deltagarkultur som har vuxit fram på Internet de senaste åren är nåt mycket positivt och nåt som bör lyftas fram och arbetas för och inte emot. Det är därför jag är så otroligt glad över att kunna kandidera tillsammans med Anna eftersom jag vet hur mycket hon arbetar för att lyfta fram just det när det gäller litteratur.

 Jag brukar skämta om att mitt arbete inom PP började hösten 2005 – även fast PP inte bildades förrän 1:a januari 2006. Den hösten var jag väldigt aktiv runt om på olika forum och skickade iväg ett antal mail till då sittande riksdagsledamöter om de övervakningslagar som var på väg att röstas igenom. Resultatet av den aktiviteten var otroligt nedslående vilket gjorde det väldigt skönt när PP dök upp på banan.

 Redan från början visste jag att det var rätt parti – den första siten såg kanske inte så bra ut, men den var full med humor och det tycker jag är viktigt. Ganska snart kavlade jag upp ärmarna och blev snart Distriktsledare för Stockholm – en post som jag har haft ända tills nu. Det finns många bra talanger i Stockholm som otåligt väntar på att få visa upp sig och det är verkligen deras tur nu.

 Jag ställde också upp i riksdagsvalet 2006 och EU-valet 2009, men jag vet att kampanjen som kommer nästa år kommer vara helt annorlunda jämfört med tidigare år. Efter resultatet i EU-valet så kommer vi råka ut för en helt annan granskning av media och bloggare.

 Jag ser med spänning fram emot valet 2010 och kommer att göra mitt bästa för att PP ska ta sig in i riksdagen.

Pingat på Intressant.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Min kandidatur till riksdagen

 1. anonym skriver:

  Kul sätt att kungöra kandidaturen.Nu kan man i demokratins namn ställa frågor.

  Endast ca 5% av partiets sympatisörer stödjer PPs hårda linje i patentfrågan så frågan är självklar tillhör du minoriteten eller majoriteten?

 2. PiratJanne skriver:

  Tackar! 🙂

  Jag tycker att vi som parti är för hårda i patentfrågan. Jag tycker att systemet som det är idag är trasigt – riktigt trasigt. Men jag är inte säker på att den bästa vägen är att ta bort alla patent helt. Och även om det är det så tror jag inte folk idag är redo för det.

  Jag bloggade faktiskt om det innan där jag föreslog en ändring i vårt principprogram så vi gick från att vilja avskaffa patent till att i grunden förändra.

  https://janlindgren.se/2009/09/04/piratpartiet-och-patent/

 3. Pingback: Primärvalet « Jan "PiratJanne" Lindgren

 4. Pingback: Gäst: Kandidatlyft #2, Dick Wase lyfter « maloki

 5. Pingback: Mitt kandidatlyft #4 « maloki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s