Stockholmspirater man kan rösta på

Det har nu blivit dags för primärvalet att dra igång på riktigt eftersom det nu går att rösta på vilka man tycker ska vara med på listorna. Man har inte bara ett val att göra, utan kan rösta på 22 stycken namn. Det är en lång lista att gå igenom och jag har inte bestämt mig för vilka jag ska rösta på än, men det finns tid för det.

Den här posten är avsedd att lyfta fram lite människor inom Stockholmsregionen. Detta för att det i dagsläget finns två stycken inofficiella valberedningar för både det östra distriktet och för syddistriktet. Jag är så klart ingen valberedning och försöker heller inte vara en sådan utan tänkte bara att jag kunde lyfta fram några kandidater från Stockholm.

Den här listan är inte på nåt sätt menad att var komplett och den tar inte heller upp personer som jag känner redan får tillräckligt mycket uppmärksamhet. De namn jag tar upp är personer som jag på nåt sätt har haft kontakt med och därför vet vad de går för och som jag känner inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Helt enkelt personer som jag kan tänka mig att rösta på och som jag inte skulle ha nåt emot att jobba med. Värt att nämna är så klart att det finns många fler duktiga människor i Stockholm, men det här är alltså människor som jag har haft lite mer kontakt med.

Med tanke på hur många kandidater det var att gå igenom så är risken stor att jag missade nån som är värd att lyftas fram. Så om nån läsare känner att de vill lyfta upp nån mer Stockholmskandidat så välkomnar jag det – det är bara att skriva om det i kommentarerna. Gärna med nån kort motivation om varför man ska rösta på personen. 🙂

Besök gärna JAtillriksdagen.com och föreslå hur siten ska se ut också. Hela listan med primärvalskandidater står här. Precis som i listan så kommer jag ha med medlemsnummer, för att lättare kunna hitta personen sedan. De gånger som jag vet att personen har en blogg så länkar jag till den – om jag missat nån blogg så säg till och ge mig en länk.

Det första namnet är egentligen lite av ett gränsfall, men jag känner ändå att jag vill lyfta upp Gun Svensson (#65252). Farmorgun (som de flesta nog känner henne som) har gjort ett stort arbete för våra frågor, men så klart även för partiet. En väldigt snäll och trevligt människa som skulle betyda mycket för oss om hon stod med på riksdagslistan.

Magnus G Bergström (#4332) har under lång tid varit ansvarig för Österåkers kommun och har under den tiden som jag var Distriktsledare skött uppdraget med bravur och var en av de människor som låg bakom vårens PiratLAN som var en stor framgång. Så pass så att den ska komma igen nästa år, nåt som jag verkligen ser fram emot.

Ola Nyström (#11265) är VL för Stockholm Norrorter och sitter numer på det DL-råd som ersatte mig som DL för Stockholm. Gjorde ett fantastiskt arbete under EU-valet och har fortsatt att göra ett bra arbete på det nybildade DL-rådet.

Max Gnipping (#9812) har under lång tid arbetat hårt med UP i Stockholm för att få igång de olika organisationerna, men har även arbetat med PP på flera olika sätt. Bland annat har han arbetat bra inom mediagruppen.

Fredrik Lejnell (#5152) gjorde ett otroligt starkt arbete under EU-valet och har en helt otrolig förmåga att vinna de debatter som han hamnar i. Jag har varit med i många debatter, men är tveksam till om jag skulle kunna klara av att möta Fredrik med hedern i behåll.

Stefan Siegers (#17971) sitter precis som Ola Nyström på DL-rådet och har som VL för Stockholms kommun gjort ett väldigt bra arbete. En helt klart trevlig person med många bra idéer för hur man kan driva våra frågor framåt och hjälpa partiet.

Dick Wase (#16759) är en man med omfattande kunskap och vetande. Han är väldigt trevlig och är bra på att hålla presentationer och föreläsningar.

Malin Littorin Ferm (#8715) är en av de bästa minglare jag har träffat på. Den enda som kanske slår henne i det är Christian Engström, men jag är inte säker. Hon är dessutom smart och kunnig om våra frågor. Hon ställde upp i EU-valet på ett väldigt förtjänstfullt sätt.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stockholmspirater man kan rösta på

  1. Pingback: Primärvalet « Jan "PiratJanne" Lindgren

  2. Pingback: Taktikröstning « Emil Isberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s