Konsten att ge och få kritik – del 3


Flattr this

I min senaste postning om kritik så lyfte jag fram två exempel för att visa tydliga skillnader i hur man kan ge kritik, men i kommentarerna till den postningen så togs en mycket bra poäng upp som jag vill lyfta upp till en egen postning.

Den visar också på ett väldigt bra sätt hur även små skillnader kan påverka hur man uppfattar kritiken. Notera att jag skriver kan eftersom jag tror att det beror lite på vem som får kritiken och vilket humör hen har för tillfället.

1) Skitbra jobbat! Verkligen! Jag är grymt imponerad av det du gjort och det arbete du har lagt ner, men till nästa gång så tror jag det skulle bli ännu bättre om vi ändrade på A, B och C. Skitbra jobbat!

2) Skitbra jobbat! Verkligen! Jag är grymt imponerad av det du gjort och det arbete du har lagt ner och till nästa gång så tror jag det skulle bli ännu bättre om vi ändrade på A, B och C. Skitbra jobbat!

Skillnaden mellan dessa två exempel är bara ett ord, men kan ändå ha ganska så stor betydelse för den som tar emot kritiken. Jag tror personligen att det är bättre att använda ”och” istället för ”men” och tror att sån kritik ger ett bättre resultat. Hur mycket beror på individen så klart.

Språk är otroligt viktigt när man kommunicerar oavsett om det gäller kritik eller inte. Och det är värt att tänka på vad man säger när man pratar med andra.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konsten att ge och få kritik – del 3

  1. Sargoth skriver:

    Som extra knorr så är det här med att ta upp kommentarer i en ny postning ett oerhört bra sätt att visa att en är mottaglig för kritik och lyssnar på sina kommenterare. Dubbel win! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s