Piratpartiets starka kvinnor

Jag känner att det har blivit dags att lyfta fram några personer som jag tycker är väldigt viktiga för partiet och som gör ett hästarbete för partiets skull och som inte får i närheten av den uppskattning som de förtjänar. I det här fallet så råkar det vara några kvinnor som jag dessutom är stolt att räkna som vänner.

Först ut är Emma. Många ser det jobb hon gör på bloggen, men jag insåg häromdan att alla nog faktiskt inte ser hur otroligt mycket hon sliter för partiet utöver det hon lägger på bloggen. Det jobb hon gör med bloggen är så otroligt viktigt för att nå ut till folk som inte redan är övertygade pirater och för att visa upp en empatisk och nyaserad sida som  vi andra ibland kan vara dåliga på. Det var hon som nästan på egen hand drog igång bloggbävningen inför FRA-omröstningen och hennes senaste serie med poster som rör myter kring piratpartiet är guld värda.

Men det jobbet är inte allt hon gör, utan långt ifrån det. Jag insåg att många nog inte vet det när jag fick höra att nån i partiet hade ifrågasatt exakt vad hon gör för partiet förutom att blogga. Klara var snäll nog att lyfta upp mig i en post i höstas och att säga att utan mig så hade partiet splittrats eftersom jag har lyckats medla. Emma medlar inte, men medlar och jävlar vad hon jobbar för partiet och utan hennes stora engagemang och driv så hade partiet för länge sen slutat finnas till. Utan Emma så tror jag ärligt talat att vi inte hade kommit vidare efter valet 2006 och jag är ärligt talat tveksam att vi ens hade kommit så långt som vi kom 2006 (vi hade ju definitivt inte haft en sån snygg logga utan Emma). Mängden arbete som Emma lägger ner på partiet är nåt otroligt mycket, speciellt om man ser till det faktum att hon har ett ”vanligt” jobb som hon lever av. Emma har gjort hemsidor, foldrar (både text och layout), visitkort och annat – så mycket att jag som känner henne privat inte har en aning om allt hon har gjort. Emma är en av de som betytt och betyder mest för partiet och det inkluderar Rick.

Klara är en annan person som har betytt väldigt mycket för partiet och vår utveckling. Efter det att hon blev aktiv så etablerade hon sig snabbt som ett av partiets största interna kritiker och även om hon har tonat ner sin kritik lite den senaste tiden så är hon väldigt viktig för att driva igenom viktiga förändringar för att göra partiet bättre på många olika sätt. Hon gör det dessutom genom bloggposter som för det mesta är otroligt utlämnande och som jag personligen aldrig skulle våga skriva. Hon är väldigt viktig för partiets fortsatta utveckling och för att se till så att vi har ett stabilt parti när vi väl kommer in i riksdagen.

Anna är den tredje och sista personen jag lyfter upp i den här bloggposten. Hon kom till oss för ungefär två år sen efter att ha varit en stor kritiker och har sen dess blivit vice partiledare. Hon har den senaste tiden visat sitt stora värde genom att envist bemöta Netopia i deras i princip dagliga utspel med poster som förutom att totalt smula sönder deras argument gör det med glimten i ögat och lockar till skratt. Precis som Emma och Klara så är hon väldigt bra på att skriva och blogga, men gör även en massa utanför det. Hon är visserligen anställd som vice partiledare, men hon ägnar oerhört mycket tid åt våra frågor och att arbeta för partiet. Hon visar på många olika sätt hur man konkret kan leva vår politik genom att hjälpa kreatörer att anpassa sig till dagens samhälle.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Piratpartiets starka kvinnor

 1. maloki skriver:

  3 kvinnor som är enormt välförtjänta detta lyft! Way to go Janne, and gurls! 😉

 2. Pingback: uberVU - social comments

 3. Mab skriver:

  Bra inlägg, och helt klart personer som förtjänar att lyftas. Men med ett litet faktafel som kanske bör påpekas. Du skrev ”Emma medlar inte” vilket är direkt felaktigt. Dels var hon en av tre att gå in och medla i konflikten i Värmland och utöver detta forrmella medlingsuppdrag så skulle jag nog kunna peka ut ett otal tillfällen hon gått in som iformell medlare och gjort så två olika sidor kunnat kommunicera med varandra. Hon kanske inte använder samma typ av medlingsstil som du, men nog sjutton medlar hon.

  • PiratJanne skriver:

   Doh!

   Du ser! Hon gör så mycket att jag antingen inte ens vet om allt hon gör eller så lyckas jag glömma bort det (i mängden av allt annat hon gör). Ska genast ta och rätta. 🙂

 4. Mia* skriver:

  Word! #wordness

  Du hade hunnit skriva en hel bunt inlägg medan jag vände ryggen till, och flera som ”måste” kommenteras. Det är så bra att du skriver sådant här saker om partiet, och delger allmänheten sådant som vissa vet men många inte har en aning om. Oerhört värdefullt!

  • PiratJanne skriver:

   Heh… Snabb-Janne slår till igen! 😉 😀

   Kul att du tycker om. 🙂

   • Mia* skriver:

    Hm. Ett litet önskemål från mig i egenskap av läsare via RSS/Google Reader… RSS-läsaren visar ingen koppling mellan kommentar och svarskommentar, så det vore jättebra om du tog för vana att inkluderas namnet på den du svarar. För då slipper jag klicka (remember: klick är dyra!) mig in på bloggen för att se vilken/vilka av dina svar som var till mig. Om något. Om jag nu ens minns att jag hade kommenterat just det inlägget, vill säga.

    Tack på förhand! 🙂

   • PiratJanne skriver:

    @Mia
    Jag ska försöka komma ihåg det i fortsättningen. Men eftersom att wordpress har en sån smidig funktion så man på bloggen ser att man svarar en viss person så är det lätt hänt att jag kommer att glömma bort det. 😀

 5. klara skriver:

  ❤ skriver jag här också. Tack ❤

 6. Mia* skriver:

  Tihi, stäng av trådningen helt och hållet så blir det tydligare att du behöver adressera dina svar?

  Tack för adresseringen den här gången iaf! 🙂

 7. Mia* skriver:

  Eh. Men hur i helvete sorterar din blogg kommentarerna?! Mitt svar visas ovanför den kommentar jag responderar på, trots att den är skrivet många timmar senare. Här finns förvirringspotential! :

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s