Tekniktipset

Ibland så får jag tips från min flickvän eller nån vän eller så hittar jag av misstag nåt coolt på nätet.

Insåg att andra kanske vill veta också och tänkte ta och börja dela med mig när jag hittar bra, intressanta eller bara coola och underhållande grejer online.

Det första jag vill tipsa om är vad som är på väg att bli ett livsviktigt tillbehör till min mobiltelefon.

Om du, som jag, har en lite nyare mobiltelefon (jag har en Nokia 5800) och använder den till nåt annat än en mycket dyr brevpress så vet du lika väl som jag att batteriet får en livslängd som påminner om livslängden för integriteten i ett rum som Beatrice Ask precis klivit in i.

Men det finns en lösning och den heter Powerpack!

De finns i flera olika utföranden, men den jag har köpte jag på Kjell & Company med artikelnummer 91715 och passar till de flesta mobiltelefoner (Nokia, SonyEricsson, Iphone – dock inte Desire (och antagligen andra HTC-modeller)). Man laddar den under natten och sen kan man vid behov ladda mobilen från powerpacket.

Jag har inte haft möjlighet att testa mitt än, men kompisen som tipsade om det tyckte det var guld värt och med tanke på att mitt batteri vi ”vanlig” användning idag räcker i 4-6h så välkomnar jag all hjälp. Ser fram emot att testa. 🙂

Tips nummer två är lite mer av en rolig sak, men kan vara användningsbar i alla fall.

Det är programmet f.lux som kan laddas ner här.

Programmet kör i bakgrunden och ändrar ljuset på skärmen beroende på om det är natt eller dag utanför. Det är faktiskt ganska trevligt att ha lite mjukare ljus på skärmen när man går upp och precis innan man ska gå och lägga sig.

En viktig poäng är att om man sätter sin position i Sverige såhär års så… eh… blir det inte många timmar som skärmen är mörkare. Men det går ju alltid att ställa in att man bor söderut, eller för den delen om man inte sover när alla andra gör det ställa in det öster eller västerut.

Ladda hem och testa, vettja! Jag tror du kommer gilla det. 🙂

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Detta inlägg publicerades i Tekniktipset. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s