Kapitel 4 – En strippklubb

När hon hade sovit klart och gick upp så var Evan redan uppe och satt ute på Matrisen igen. Hon tog och plockade fram en lämplig rustning att ha på sig till mötet – som så många gånger förut så fick det bli hennes väldigt åtsittande Zoé Second Skin. En rustning som verkligen smet åt och som dessutom var genomskinlig. Helt enkelt en rustning som var perfekt att ha under ens vanliga kläder. Hon tog fram sin Light Pistol  – en SA Puzzler som hon bröt ner i flera olika komponenter. Hon hade köpt den just eftersom den gick att plocka isär till runt 20 olika delar som man kunde dölja som smycken eller liknande på sig. Hon hade betalat extra för att få den modifierad efter hennes egen stil, men det viktiga var att när den var isärplockad så gick den inte att upptäcka. Hon tog även fram en lite större pistol – en Ares Predator IV och ett axelhölster som hjälpte till att dölja den. Till bägge vapnen tog hon med sig ammunition också varav en del låg i vakuumförslutna plastpåsar så inte eventuella kemikaliesensorer skulle upptäcka dem. Hon tog inte med sig nåt närstridsvapen eftersom hon inte ägde nåt, vilket kom av att hon med sina phsyadförmågor inte kände att hon behövde nån.

När hon hade gjort sig klar så gick hon bort och petade på Evan som bröt sin fokus på Matrisen och tittade på henne (fast hon märkte att han fortfarande delvis var uppkopplad) ”Så. Är du äntligen klar nu” frågade han innan hon han säga nåt. ”Du tar alltid så lång tid på dig.” fortsatte han

Hon logg brett och svarade ”Men du kan ju inte förvänta dig att jag inte ska se så bra ut som möjligt. Oh! Jag måste ändra färg på håret!” slängde hon ur sig innan hon rusade in i badrummet och ställde sig framför spegeln. Hon tog och knappade lite på sin comlink och såg när hennes fiberoptiska hår ändrade färg från blont till blått med undertoner av rött innan hon gick ut och frågade Evan vad han tyckte. Som väntat fick hon ett ”Meh” till svar från honom.

De kollade så de hade med sig det sista som de behövde ha med och sen lämnade de lägenheten och gick till sina motorcyklar. Bägge två hade samma modell på sin båge – en Suzuki Mirage. Men där Evans båge såg ganska ny och fräsch ut så såg Echos betydligt mer sliten ut. Det hade dels att göra med att hon hade köpt sin begagnad, att byta ut det fiberoptiska håret var tredje till fjärde månad och att gå ut och festa och gå på konserter kostade pengar – för att inte tala om de som hon hade investerat i sina vapen, nåt som Evan som rigger och hacker inte behövde bry sig om på samma sätt. Men sen… sen var hon ju tvungen att erkänna att hon belastade sin båge lite mer än vad Evan gjorde. Han tog helt enkelt bättre hand om sin, nåt som hennes mekaniker Grace ofta påpekade. Det fick Echo att återigen fundera på hur det hade gått för Grace och kom på att ringa henne på väg till mötet.

Evan och Echo drog igång sina bågar och begav sig sen mot Fort Lewis. Namnet till trots så var det inte en militäranläggning de skulle till, utan en stadsdel av metroplexet Seattle som var döpt efter militäranläggningen som låg i området. Det innebar att strippklubben skulle vara full med militärer som hade kvällen ledigt och Echo funderade genast på om hon kanske kunde hitta nåt kul, men sen kom hon ihåg att de skulle dit på jobb och inte nöje.

Resan till Fort Lewis var ganska händelselös. När de körde genom Tacoma så hade de kunnat råka ut för motorcykelgänget Spikes – ett gäng som bestod av bara troll och som kunde vara problem om de var på dåligt humör. Men tack vare att Evan höll koll på Matrisen medan han körde så kunde de undvika det problemet. Det gjorde att Echo fick tid att ringa upp Grace och kolla läget. Det visade sig att natten inte hade gått riktigt lika bra för henne, då hennes ragg inte hade varit fullt så… begåvad som han hade skrutit om, men det hade varit helt okej i alla fall.

Echo och Evan kom fram till The Big ”O” utan några större problem och parkerade sina bågar i närheten. Innan de gick in så tog de båda en sväng runt området och kollade in layouten för att se bra flyktvägar och för att få en känsla av området. Den här gången gick det inte att komma undan reklamen eftersom de inte ville dra till sig uppmärksamhet genom att dölja sina comlinks, men som tur var så var det inte alls lika mycket reklam här som i t.ex. Downtown eller Bellevue – något som antagligen påverkades av närheten till militäranläggningen.

Medan Echo i huvudsak spanar in den fysiska omgivningen så tar Evan och kollar in läget på Matrisen – av precis samma anledning. När de är nöjda med hur det ser ut utanför stripklubben så är det dags att ge sig in. Efter en kort väntan i kön in så släpper de två stora och biffiga trollen som är dörrvakter in dem bägge in i ett mellanrum. Där kollas de efter vapen och Evans light pistol och Echos Ares Predator IV upptäcks. Eftersom de bägge har falskt ID med vapenlicens så blir vapnen inte konfiskerade utan de får bara lämna in dem och kan hämta ut dem när de lämnar klubben. Efter att ha fått kvitton på sina vapen kliver de in i själva klubben om är en stor och dunkel lokal med många olika shower som pågår samtidigt. Echo kan se många militärer på plats – efter hennes tid som rebell så känner hon lätt igen dem, även om de inte har uniformer på sig. Hon får en del uppmärksamhet av att hon är kvinna, men inte så farligt mycket, det är tydligen inte helt ovanligt att kvinnor kommer in och tittar även om det så klart är nästan bara män där.

Echo kan roat se hur det är första gången som Evan besöker en stripklubb eftersom han verkar ganska förlägen trots att det är dunkel belysning så tycker hon sig kunna se att han har rodnat lite. De går fram till bardisken och hon köper ut två öl, en till henne och en till Evan innan hon guidar dem bägge till ett bord där de slår sig ner och låtsas njuta av showen. I själva verket kör de samma rutin som utanför där Echo spanar in den fysiska lokalen medan Evan tar och kollar in Matrisen. Echo petar dock till Evan några gånger när han verkar bli distraherad av den nu nästan nakna blondinen som dansar framför ögonen på honom.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kapitel 4 – En strippklubb

 1. Fredrik skriver:

  Ajaj, du bytte tempus i de två sista styckena.

  Himla fin story annars. 🙂

 2. Drama Online skriver:

  Bra jobbat, Janne, jag är fast och vill läsa vidare.
  Tempusbytet stör mig… mest för att du egentligen inte använder det… det brukar kunna vara ett effektfullt grepp för att hålla isär två stories i nutid och dåtid. Så jag hade skrivit om i samma tempus, om det var jag. Kul.

  • PiratJanne skriver:

   Woot! 😀
   Mmm… bytet av tempus är inte nåt som är medvetet gjort från min sida utan antagligen en bieffekt av att det är första gången jag skriver en bok och att nano sker under tidspress. Helt klart nåt att åtgärda när jag lagt upp hela boken och försöka komma ihåg till nästa gång. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s