Kapitel 6 – Ett uppdrag

Hon hör hur Blaze hostar till vid det sista och Jake höjer på ögonbrynet. Evan har varit med om det förr och reagerar inte medan Mr Johnsson ser mindre road ut. Han är tyst ett bra tag – tillräckligt för att Echo ska börja undra om hon har gått för långt innan han långsamt nickar. ”Vi har en deal. Ge mig ett konto att överföra pengarna till” säger han. ”När ni har verifierat pengarna så kan jag börja förklara uppdraget.”

En snabb konferens via deras comlink gör att de kommer fram till att Evan ska ta hand om förskottet och han plockar fram ett lämpligt nummer som Mr Johnsson överför pengarna till. Evan nickar och Mr Johnsson börjar prata igen.

”Som ni kan se på era displayer så kommer här informationen. Den första måltavlan är Tacoma News. De har en egen byggnad i sydvästra Tacoma – ni kan se den exakta adressen i informationen. De har två olika datorsystem, ett som är kopplat mot Matrisen och ett som är offline. Vi är inte säkra, men vi misstänker att den eftersökta informationen finns i systemet som är offline. Jag bryr mig inte om hur, men all information i offlinesystemet behöver förstöras och det ska se ut som en olycka. Dock spelar det ingen roll om det blir några fataliteter – det är upp till er. Ni kan se på kartan över byggnaden att systemet som är offline finns i mitten av byggnaden.” Han tar en paus och tar några klunkar vatten ”Några frågor om mål ett?”

När ingen frågar nåt så fortsätter han ”Mål två är lokal spelhåla. Den ligger också i sydvästra Tacoma även om de inte ligger precis i närheten. Här behöver det inte se ut som en olycka och informationen finns i ett system som också är offline och som ligger längst in i lokalen. Den här spelhålan har en del bevakning i form av muskler och en onsite magiker” Här tittar han på Blaze ”men jag litar på att det inte kommer att vara ett problem för er. För att göra det hela enkelt så vill jag att ni tar all information som finns på systemet och sen antingen förstör systemet eller raderar datan. Jag har även blivit informerad att om ni väljer att förstöra spelhålan efter att ni har fått tag på datan utgår en bonus på 10 000 NuYen per person. Några frågor?”

Han hinner knappt ställa frågan innan Evan frågar ”Vem är det egentligen som äger spelhålan?” och får ganska snart svaret ”Det är en privatperson vid namn Johnny Oatley – han äger ett antal spelhålor i Tacoma. Några fler frågor?” När ingen av de fyra har sagt nåt på ett tag så reser Mr Johnsson på sig och medan han rör sig mot dörren så säger han ”I informationen jag gav er finns ett kontaktnummer som ni kan nå mig på. Ring när ni är klara så bestämmer vi en tid och plats för överlämnandet av informationen och det sista av er betalning.” När han är framme vid dörren stannar han upp. ”Jag har hyrt det här rummet fram tills midnatt. Ni kan stanna här så pass länge och planera ert jobb.” Sen går han och livvakten ut genom dörren.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kapitel 6 – Ett uppdrag

 1. Sara skriver:

  Hej hej!

  Fortfarande spännande och fängslande…

  Jag tycker om ditt konsekventa språk, det är enkelt och rakt på sak och har sin egen stil, utan att vara slang eller för mycket talspråk. Det gör det lättläst med bra flyt. Se bara upp för småsaker som kan stoppa upp flytet i läsningen. Jag fastnade lite på ”Den ligger också i sydvästra Tacoma även om de inte ligger precis i närheten.”

  Jag skulle nog välja ”Den ligger också i sydvästra Tacoma även om den inte ligger precis i närheten.” eller ”Den ligger också i sydvästra Tacoma även om de inte ligger precis nära varandra.”

  Riktigt liten detalj, men detaljer sticker ut en aning när det är så bra flyt i resten!

  Ser fram emot mer!
  /Sara

  • Jan Lindgren skriver:

   Kul att du tycker det! 🙂

   Oooh… mycket nice att få sån komplimang. En av mina favoritförfattare är Isaac Asimov just för att han skriver så enkelt och rakt på sak. Så det var en komplimang jag tyckte om. 🙂

   Hmm… Heh… tack för påpekandet. Ska ändra det sen och försöka komma ihåg det till nästa gång jag skriver nano. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s