Kapitel 7 – En olycka

När dörren har stängts bakom Mr Johnsson så vänder sig Echo om till Jake ”Va fan har du dragit oss in i?! Femti jävla tusen för ett run! Vem i helvete är det som har hyrt oss egentligen?”

Jake tittar lugnt på henne innan han svarar ”Jag vet inte mer än ni och det är lämpligtvis en Mr Johnsson som har hyrt oss alla. Jag ringde till Iceman för att jag trodde ni var proffs – om ni inte är det så kan vi alltid kontakta Mr Johnsson och säga att ni tar tillbaka uppdra…”

”Så helvete heller!” Ryter Echo till ”Ja, jag och Iceman är proffs och har varit runners länge, men du vet själv att runs inte brukar ge 50k NuYen – vare sig det är i företagspengar eller om det är kort varsel. Ett runs om ger så mycket pengar är antingen ett självmord eller har nån riktigt mäktig person inblandad. Du var den som ringde oss alltså vet du mer! Så ut med skiten för helvete! Tro inte att jag inte vågar nita dig!” Vid det sista så ställer hon sig upp så häftigt att stolen trillar i backen.

Medan Jake börjar prata så dyker det upp meddelanden på hennes ögon från Evan som säger åt henne att coola ner sig. ”… och för övrigt så var det min fixer som skaffade fram det här jobbet – jag vet inte mer än nån av er” svarar han och slappnar av ännu mer i sin stol. ”Så… vill du tjafsa mer om det här eller vill du försöka tjäna lite pengar?”

Echo tar några djupa andetag innan hon sätter sig ner och säger ”Okej, så nån som har ett förslag?”

Innan hon ens hunnit klart börjar Evan ”Hmm… synd att det är offline annars skulle jag kunna hacka mig in och bara radera datan, eller plantera in ett virus som raderar all data.”

Blaze vänder sig mot honom och säger ”Bra att säga det uppenbara där, smartskalle. Har du nåt mer du vill säga? Som att vatten är blött.”

Echo är på väg att säga åt honom när Jake bryter in ”Okej, kan alla ta några djupa andetag här. Vad vi behöver göra är att bara slänga fram idéer och se vad som är bra. Så. Strunta i om det är en bra eller dålig idé – bara säg det du kommer att tänka på så kanske det leder till nåt bra.”

”En eldande skulle kunna sätta eld på stället” kommer från Blaze

”Hmm… fast det skulle inte se ut som en olycka och sprinklern skulle ta hand om elden”, svarar Jake

”Inte om jag hackar mig in och stänger av den”

”Jag antar att du kan frammana en eldande?” säger Echo till Blaze som nickar. ”Det är en bra idé fortsätter hon, men vi kan inte bara slänga in en eldande utan anledning och de lär ha magiskt skydd också. Men en eldsvåda är en bra sätt att ta hand om det hela på – vi behöver bara en bra anledning till att det skulle fatta eld där.”

”En kortslutning i ett system” föreslår Evan

”Näh, för otroligt” svarar Jake ”och dessutom blir det svårt att få elden att sprida sig eller brinna tillräckligt snabbt. Kom ihåg att brandkåren lär vara där inom 5-10 minuter även utan sprinklers. På den tiden behöver vi ha bränt ner i princip hela byggnaden.”

Nu bryter Blaze in med ”Så vi behöver alltså nåt som kan se till att elden sprider sig snabbt i hela byggnaden utöver att sprinklern ska vara avstängd.”

”Sprinklern kan inte vara avstängd” kontrar Echo med ”den behöver gå sönder samtidigt som elden kommer igång annars blir det för osannolikt, även om det kan börja med att Evan stänger av den eller planterar in nåt virus.”

”Oh!” Utbrister Evan ”Vi behöver alltså spruta in massa bensin i byggnaden – det får ju elden att brinna jättebra!”

Det blir tyst ett litet tag innan Evan fortsätter med ”Oh! Vi skulle kunna få sprinklersystemet att pumpa in bensin – på så sätt behöver vi inte slå ut sprinklern utan kan få den att göra jobbet åt oss!”

Echo suckar ljudligt innan hon säger ”Och hur fan hade du tänkt dig att vi skulle få in bensinen i systemet? Näh, det vi behöver är snarare typ en bensintransport som kraschar in i byggnaden. Det borde kunna göra susen.”

Jake nickar instämmande men säger ”Det vore en bra idé, men att få tag på en bensintransport och få dit den och få den att krascha in i byggnaden tror jag inte riktigt vi hinner med att fixa. Det blir väldigt tight om tid för att få till det och de är ganska bra bevakade också.”

”Men om vi kan få tag på nåt fordon med massa bensin i tanken då?” frågar Evan ”Kan inte det räcka?”

”Nu börjar det låta som nåt” säger Jake. ”Vi borde kunna få tag på nåt fordon med massa bensin i tanken som vi får att krascha in i byggnaden. Om vi siktar in oss på där offlinesystemet finns så borde den delen ha hunnit brinna upp innan brandkåren dyker upp på plats.”

”Jag vet!” Evans utrop ljuder över rummet ”Vi kan köpa en Federated-Boeing Kull, det är en medelstor drone som kan ta extra last. Vi kan hänga på extra bensin i de behållarna. Om den kraschar in i mitten av byggnaden så får man en anledning och massa bensin som sprider sig. Vi kan dessutom trixa lite med elsystemet så det finns en anledning till att den kraschar och tänder eld på bensinen.”

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kapitel 7 – En olycka

  1. Christer skriver:

    s/runs om/run som/

    Nu måste jag läsa vidare :-)=

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s