Kapitel 10 – Ett gäng

Den här gången har de inte lika gott om tid som inför mötet och en bil som rör sig långsammare än deras bågar. Efter ett kort samtal enas de om att det är värt att ta risken att ta motorvägarna till Auburn. Det är en risk eftersom det är sent på natten och vid den här tiden på dygnet tycker många av Seattle gäng att det är extra kul att vara ute och ge sig på folk. Speciellt kul tycker stadens go-gang att det är. Go-gang är gäng som i huvudsak använder sig av motorcyklar och som roar sig med att köra gatlopp, bråka med andra gäng eller för den delen ge sig på vanliga människor som är ute och kör och ska nånstans. De flesta gängen håller även på med sånt som drogförsäljning, utpressning, smuggling eller gör jobb för de stora brottssyndikaten som Maffian, Yakuzan, Vory v Zakone eller Seoulpa Rings även om de sistnämnda oftast inte är mer än koreanska gäng.

Ganska snart är de ute från Touristville och Redmond och kommer in i ett av Seattles rikare områden Bellevue och återigen slås Echo av det lustiga i att en av de rikaste och mest välmående stadsdelarna i Seattle ligger direkt granne med en av de värsta, även om Redmond Barrens inte alls är i lika dåligt skick som Puyallup Barrens där stora delar av området blev förstört av lava och där återuppbyggnad aldrig varit på tal.

De har inte kommit så långt på motorväg 405 innan deras farhågor slår in och de kan i backspegeln se hur ett gäng närmar sig. När de är omgivna av gänget som inte verkar intresserade av att dra vidare så kan Echo känna igen dem som 405 Hellhounds ett gäng som är känt för att vara väldig våldsamma och att ge sig på folk utan större anledning.

Gänget omsluter Evans bil med sina bågar och över motorerna så kan bägge två höra hur medlemmar skriker och tjuter högt i förväntan för vad som ska komma. Echo tar snabbt på sig sin hjälp och laddar pistolen med AV ammunitionen. Medan Evan svänger åt vänster för att försöka preja in motorcyklarna där in i räcket så öppnar Echo fönstret på sin sida och skjuter prick på bågarna till höger om bilen. Med hjälp av mörkerseendet i sina cyberögon, den specialbyggda pistolen, hennes färdighet i pistol och den inopererade smartlinken (ett system som bland annat kan räkna ut hur man ska skjuta när man rör sig och visar det på näthinnan) så träffar hon ganska lätt med pistolen och får det resultat hon önskar. Hon träffar en båge och en till så de kraschar in i varandra och tar med sig tre stycken bågar till innan de andra som kommer bakom och ska täcka upp hinner väja åt sidan.

Gänget hade uppenbarligen inte räknat med att stöta på motstånd men när det händer så är de inte sena på att reagera. Hon kan höra ljudet av skottlossning över motorljuden och kan känna hur kulor sätter sig i bilen samtidigt som Evan reagerar på att bilen blir skjuten. När han kör bil så är han sammankopplad med bilen, det gör att han lättare kan styra och reagera på vad som händer, men innebär också att han känner av det som händer bilen nästan som om det hände honom själv. Nu är den här bilen ganska kraftig och skyddad, men kulorna som slår in måste störa honom.

Echo hann aldrig räkna bågarna, även om hon är säker på att Evan gjorde det, men lite snabb överläggning visar att hon genom att ta ut de fem bågar hon fick bort så blev de av med ungefär en tredjedel av gänget. Men det kostade henne ett fullt magasin av den dyra och svåråtkomliga AV ammunitionen – bara ett magasin kvar till pistolen och två till automatgeväret. Och nu var gänget berett och det skulle inte bli lika lätt att slå ut resten. Hon visste dock att hon inte skulle behöva slå ut alla bågarna för att gänget skulle ge upp. Även om de tycker om våld så tycker de ännu mer om att vinna och om hon bara lyckas slå ut kanske fem bågar till så skulle de ge upp och dra sig undan.

Echo säger åt Evan att ta det lugnt med bilen innan hon kränger sitt gevär över huvudet så det ligger mot ryggen. Sen öppnar hon bildörren igen och vänder sig om och börjar försöka hiva sig upp på taket. Hon känner hur åtminstone en kula slår in i hennes rygg, men adrenalinet stoppar henne från att veta hur skadat hon har blivit – hon kan inte ens avgöra om den har trängt igenom rustningen hon har på sig eller inte, men hon vet att den har träffat. Hon är nära att tappa greppet när den träffar och medan hon långsamt hivar sig upp på taket så svär hon över att hon inte har lagt mer på styrketräning än vad hon har gjort. Eftersom hon slår så hårt tack vara sina magiska förmågor har hon inte känt ett behov av att bli starkare, hon har dessutom alltid tyck det har varit kul när folk har underskattat henne eftersom hon ser så svag ut, men den här gången är det helt klart en nackdel.

Innan hon har kommit upp på taket till bilen så märker hon hur fler kulor viner runtomkring henne och hon kämpar för att hålla koncentrationen. Till slut är hon i alla fall uppe på taket, men ligger platt medan hon väntar på att bildörren ska stängas bakom henne. När hon har hört att Evan har stängt den så reser hon sig försiktigt upp på knä och avlossar sedan i snabb följd tre stycken granater, en på varje sida om bilen och en bakom. Samtidigt som hon gör det så känner hon hur hon tar en kula i vänster axel och slänger sig platt på taket igen. Innan den sista granaten har hunnit iväg så har den första redan exploderat och det är bara tack vare hjälmen och hennes cyberöron som Echo klarar sig utan att påverkas allt för mycket av de tre ljus och ljudexplosionerna som sker runt bilen.

När hon lyfter på huvudet lite grann så kan hon se att det hade avsedd effekt. Även om det inte blev lika spektakulärt som när hon sköt ner de första två bågarna så har en hel drös med bågar krashat även denna gång och de som inte har gjort det än verkar vara på väg att göra det. Hon lägger sig platt på taket igen och försöker fruktlöst komma åt sin comlink för att meddela Evan att han ska sakta ner och stanna så hon kan ta sig in i bilen igen.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s