Kapitel 12 – En drone

Resten av resan går lugnt till och de kommer fram till mötesplatsen med en kvart till godo. Det är ett parkeringshus och de tar den lilla extra tiden till att kolla upp hur det ser ut. De ska visserligen träffa Evans fixer, en man vid namn Thomas, eller en av hans underhuggare men det är alltid en fördel att vara på sin vakt. De åker och ställer sin bil på den överenskomna parkeringsplatsen och väntar. Det dröjer inte många minuter förrän en annan van kommer och parkerar sig bredvid deras van. Innan den andra bilen har stannat så får Evan ett meddelande på sin comlink och samtidigt så öppnar bägge bilarna sin sidodörr. Evans van har sidodörrar på bägge sidorna så nu har bilarna dörrarna öppna mot varandra. Utan att kliva ur bilen kommunicerar Evan med Josh, en av Thomas hantlangare. Josh förklarar att de har hackat övervakningskamerorna i parkeringshuset och loopar dem så de kan flytta dronen utan att det syns efteråt. När överföringen är klar så kommer de att återställa kamerorna så allt ser ut som vanligt igen. Han tipsar också Evan om att se till att deras van aldrig har varit där.

Medan några av Joshs medarbetare lägger över dronen till Evans bil så passar Evan på och överför pengarna till Josh. När pengarna är överförda så frågar Josh om Evan har tänkt ta lika bra hand om dronen som han tar hand om bilen med en lätt road röst. Evan förklarar att de fick lite problem på vägen hit, men att det inte var nåt som de inte kunde ta hand om – gänget som hoppade på dem hade inte förväntat sig nåt motstånd och blev tagna på sängen.

Några minuter senare är allt klart och Josh och hans medarbetare tar och åker därifrån. Medan de väntar på att det blir dags för dem att åka så går Evan och inspekterar sitt köp. Han har visserligen jobbat tillräckligt med Thomas för att lita på honom, men det är ändå alltid värt att inspektera sina varor. Som väntat så är allting som de beställde, inklusive bensin och droger i tankarna redan på plats. Den har dessutom blivit avskalad så den får plats med mer bensin och droger och kan tekniskt sätt flyga längre.

När det har gått en lagom lång tid från det att Josh så tar Evan och startar bilen och kör därifrån. När de är ute ur parkeringsgaraget så tar han en liten stund till att hacka deras system, medan han fortsätter köra till mötesplatsen i Tacoma, och raderar alla spår på att de nånsin har varit där inne. Som tur är så är säkerheten på parkeringsgaraget inte så hög och han klarar det utan några problem. Evan är en kompetent hacker och klarar av enkla system utan större svårighet även om han skulle ha en del problem att till exempel bryta sig in i Knight Errants svåraste system. Han har också en otrolig förmåga i att kunna göra flera saker samtidigt och klarar utan problem att köra bilen och hacka parkeringsgaragets datorsystem.

Echo tar tillfället i akt och försöker vila sig lite, det går ganska bra men är lite svårt då hon egentligen inte är så trött – det är tidigt på kvällen för henne, hon är ofta ute och festar på kvällarna och nätterna och de gånger hon inte gör det så är hon ofta ute och runnar. Men utöver det då gör det för ont i kroppen när bilen rör sig. Det är visserligen en ganska bra bil och Evan är en ganska bra förare, men med de ojämnheter som finns i vägen och med hennes kropp som reagerar på allt och hennes konstanta illamående så är det svårt att slappna av och hon lyckas aldrig riktigt somna innan de är framme vid mötet.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s