Kapitel 13 – Ett adrenalinfyllt möte

Även här är de lite tidiga, men upptäcker att de inte är först utan tvärtom sist. Både Jake och Blaze är redan där och de står bägge och lutar sig mot en sliten Chrysler-Nissan Jackrabbit, en liten och kompakt bil för stadstrafik som inte har tillverkats på flera år. De kör upp och parkerar sin bil i närheten av bilen innan de kliver ut och går fram och hälsar.

”Blaze här har inget eget transportmedel, så jag tog och lekte chaufför åt honom” säger Jake med ett leende. ”Hur har det gått med att skaffa dronen?” fortsätter han medan Evan och Echo är på väg mot dem. Innan de hinner svara så ser han att Echo ser lite sliten ut och frågar ”Har det hänt nåt? Du ser inte ut att må så bra.”

”Äh, det är ingen fara” svarar Echo ”Vi hade bara lite problem med ett go-gang på vägen hit – blev lite skottlossning och så.”

”Om du är skadad så kan du lika gärna stanna hemma och låta oss sköta det här. Vi lär inte stöta på nåt motstånd och jag kan ta hand om det” säger Blaze till Echo och det får henne att explodera.

”Din fucking jävla skitskalle!” skriker hon och kastar sig fram mot honom, men innan hon hunnit fram så hör hon hur Jake ryter till med ett ”Stanna!” och trots att hon inte har några som helst planer på att göra det så gör hon som han säger. Kraften i orden han levererar till henne går inte att ta miste på och hon måste göra det han säger.

Det tar inte många sekunder innan det har släppt, men vid det laget så har Evan hunnit ställa sig mellan Echo och inte bara Blaze utan även Jake. När det har släppt så vänder hon sig mot Jake, all ilska mot Blaze som bortblåst.

”Vad i helvete var det där?! Du gör tamefan inte om nåt sånt på mig igen! Jag skiter fullständigt i om du är Icemans vän eller inte och jag skiter i om det var du som skaffade oss det här runnet! Om du gör sådär på mig igen så slår jag sönder dig!” skriker hon åt honom och Evan står och har lagt händerna mot hennes bröstkorg som för att hålla tillbaka henne. ”Och du tar bort dina händer!”

”Lugn, lugn. Ta det lugnt Echo. Vi har ett jobb att sköta. Det tjänar inget till att du slår nån av dem” försöker Evan lugna henne med.

Hon tar ett steg tillbaka och ler inombords när det får Evan att tappa balansen. ”Det skiter jag fullständigt i. Baldy där borta ska inte komma och tro att han är nåt och när det gäller dig” vid det sista på pekar hon på Jake. ”Jag vet inte hur du gjorde det där, men håll dig borta från min skalle. Va fan är du för nåt? En magiker?”

”Han är en physad” kommer det från Blaze. ”Precis som du och Iceman.”

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s