Tantligor, salt och astroturfing

I min tidigare bloggpost så berättade jag om Anna Trobergs grundlösa anklagelser om att jag skulle svika Klaras konkubiner. Vilket är befängt och Anna borde veta att jag är lojal in till döden. Jag gav då på min blogg den enda sanna förklaringen för de händelser som inträffade och fick efter lite mothugg från Tantligan så fick jag ett erkännande och en ursäkt.

Men nu visar det sig att Tantligan inte kan ge sig. Anna har kommit över ny information som jag valde att hålla hemlig. Detta av den enkla anledningen att om jag avslöjar alla detaljer kring hur jag arbetar kommer ut så kan det försvåra för mina kommande uppdrag.

Det här verkar tyvärr vara ett alldeles för svårt koncept för Anna att förstå, vilket ledde till att hon la ut den här informationen på sin blogg och på detta sätt för all framtiden allvarligt hindrat mitt framtida arbete.

Men inte nog med att hon förstör för mig genom att öppet publicera hemligstämplad information utan hon går ännu längre med detta. Hon påstår att Tantligan inte dömer mig, men ändå publicerar hon informationen på sin blogg utan att prata med mig och på ett sådant sätt som får våra medlemmar att misstänka mig för illojalitet både mot partiet och Klara, vilket är så långt ifrån sanningen man kan komma.

Jag måste dock säga att Tantligan är väldigt bra på att hålla Ynglingarnas saltintag på låga nivåer. Och även om jag applåderar detta så får det mig tyvärr att undra vad mer de gör här i Almedalen? Att bryta sig in och stjäla salt för hälsans skull är visserligen nobelt, men det känns ändå som… att deras dagsverke saknar något. Jag har full förståelse att man i deras ålder inte orkar lika mycket som vi andra, men man skulle ju kunna önska att de skulle anstränga sig mer än fem minuter per dag.

Vi i Klaras konkubiner har idag riskerat liv och lem för att ge er en rapport av största vikt. Det var Mårten ”Attenborough” Fjällström som uppmärksammade mig på en väldigt märklig syn. En möjlighet som man sällan får.

Med mobilen i högsta hugg och Mårten som visade vägen så närmade vi oss försiktigt ett träningsläger för alliansens gräsrötter som hade synts på stan i flock bara minuterna tidigare. Vi lyckades få en kort film, men tyvärr blåste det lite för mycket för att ljudet skulle bli bra. Det är dock första gången som bilder som dessa kan visas för omvärlden och jag hoppas ni uppskattar den risk vi tog.

Vi ska se om vi nån gång de närmaste dagarna kan göra om det hela och få lite bättre ljud och bättre bilder på själva företeelsen, men jag hoppas ni håller till godo med klippet.

Tyvärr bråkar wordpress vid skrivande stund, men om ni klickar på länken så får ni se klippet som laddades upp på bambuser.

Utöver det arbete som lades ner för att ni skulle få denna unika film så har Klaras konkubiner idag även besökt flera seminarium och debatter och sett till att synas på stan medan Tantligan bara har latat sig.

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Pirat, Underhållande. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Tantligor, salt och astroturfing

 1. steelneck skriver:

  Tror du på fullt allvar att ni vinner röster på det där spelet?

  (lägger samma kommentar hos Anna)

  • Hanna skriver:

   Men jösses steelneck. Nej, kanske vinns det inte röster på just detta. Å andra sidan kanske lite skoj och lek förhindrar att folk kör för hårt, mår dåligt, går in i väggen och slutar engagera sig. Och hur många röster vinner vi på det? Hur många gräsrötter är vi villiga att trasa sönder?
   Det här hindrar ju inte dig från att vara ditt vanliga superskärpta jag vill jag tro?

   Huh, jag som brukar gläfsa åt Rick då och då över hans brist på seriositet. Verkar som att en liten skiftning i perspektiv var nyttigt för mig.

  • Jan Lindgren skriver:

   Det var aldrig meningen att de här posterna skulle dra röster. Jag tycker inte alls som görs måste vara för att ragga röster.

   Förra året så bloggade Emma om Aftonbladets knarktraktamenten, vilket knappast heller var menat att ragga röster: http://opassande.se/index.php/2009/06/29/aftonbladets-knarktraktamente/

  • emma skriver:

   Steelneck; la ett svar under annas inlägg.

 2. David Jansson skriver:

  Alltså, det är rätt uppenbart att de tror att de handlar med godmodig humor. Att kalla det för grundlösa anklagelser känns lite som en överdrift när det är så tydligt handlar om ett försök till skämtsamt retande. Det gör inte deras fortsatta handlande okey, men du borde nog släppa det hela på bloggen för att inte skada piratpartiets anseende utåt.

  Med det sagt så återpostar jag här min kommentar till Anna Trobergs blogg, så att du förstår att jag i grund och botten är på din sida i detta:

  • David Jansson skriver:

   Hoppsan, den där blockquote-funktionen fungerade inte som jag trodde. Här är kommentaren jag postade hos Anna Troberg:

   ”Det är inte utan att man tappar en hel del respekt för er när ni verkar vara så oseriösa i erat förhållningssätt till vad ni göra i Almedalen.

   Jag är ju inte där, men från era blogginlägg så verkar det som ni försöker dölja erat uppsluppna kringsflamsande bakom någon slags missriktad girl power-fasad.

   Det är uppenbart att ni inte menar något illa, men för tusan, när någon inte uppskattar humorn som denne dras in i, då får man fan be om ursäkt och tagga ner.

   “Men vi skämtade ju bara”, för övrigt mobbarens klassiska ursäkt, är definitivt ingen giltig ursäkt när man klart och tydligt fått klargjort att humorn inte uppskattas.

   Skärp er, det är redan tillräckligt svårt att få folk att inse att piratpartiet är ett seriöst parti, och när man måste försöka styra bort folk från vise partiledarens blogg för att uppnå detta är något ordentligt fel.”

  • Jan Lindgren skriver:

   Det är väldigt trevligt att du ställer dig upp och säger det här, men jag måste förtydliga att jag hela tiden har varit medveten om att det här har varit skämtsamt retande och jag har inte vid något tillfälle tagit mig illa vid utan har försökt spinna vidare på det hela helt enkelt.

   Ber om ursäkt för missförståndet.

   • David Jansson skriver:

    Mjo, ni måste vara tydligare med sådant. Iallafall jag läser i regel inte taggarna. Så bli inte så sabla förvånade över att folk missförstår, att ni trodde att inläggen var så överdrivna att folk skulle fatta tyder på en viss naivitet i er bild av hur mobbning kan se ut…

   • Jan Lindgren skriver:

    Näh, att tagga ett inlägg som skämt räcker uppenbarligen inte. Det har jag verkligen lärt mig. 😀
    När det gäller mobbing så är jag ganska väl medveten om hur det kan te sig…

 3. Sara skriver:

  Hej hopp!

  Skämtsamt retande kan vara svårt att balansera på bloggar. För mig som inte är det minsta insatt i era interna skämt ser det ut som att partiets förkämpar inte spelar i samma lag. Ger ingen bra bild utåt… och när någon så högt uppsatt som en vice partiledare framstår som en oseriös intern pajkastare är det kanske svårt att inge förtroende för väljarkåren.

  Så tror jag. Jag har varit riktigt förbannad å Jannes vägnar när jag läst om detta, så det var ju skönt att få veta att det inget betydde!

  • Jan Lindgren skriver:

   Hej Sara!

   Jag har full förståelse för att det kan vara svårt att tolka när sånt här sker online och i min första post om ämnet så taggade jag den posten med ”skämt” just för att försöka göra det lättare för folk att förstå att det inte var på allvar.

   Jag hade uppenbarligen kunnat vara tydligare med att jag inte tog illa vid och jag ber om ursäkt för att jag inte har lyckats tillräckligt bra med att få igenom det.

 4. Jonathan skriver:

  Vänta, skämtar ni med varandra eller är ni seriösa?

  Om ni skämtar: Var tydligare med det. Ni framkommer som betydligt mer seriösa än ni är i så fall, och det är mest irriterande att läsa. Och om andra pirater tror ni är seriösa så hade antagligen pressen haft otroligt roligt åt det om de väl upptäcker det.

  Om ni inte skämtar: Skärp er. Det var de fånigaste anklagelserna jag hört sedan jag gick med i partiet i 2006. Åt båda hållen.

  Men det är bara min åsikt i frågan :).

  • Jan Lindgren skriver:

   Det hela har bara varit lite roligt skämtande mellan mig och Anna. Vi känner varandra mycket väl och om jag på något sätt hade tagit illa vid så hade jag inte gått ut med det på bloggen utan tagit det direkt med henne (faktum är att hon hörde av sig till mig för att just dubbelkolla att jag inte hade gjort det).

   Jag tyckte att jag överdrev så pass mycket i min första bloggpost att det var tydligt att jag bara skämtade, men uppenbarligen så stämmer inte det. Ber om ursäkt för detta och jag ska försöka vara tydligare ifall det här händer igen.

 5. Pingback: opassande » Blog Archive » Almedalen dag 5 — snabbrapport

 6. Pingback: Bloggbråk och kommunikation online « Jan "PiratJanne" Lindgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s