Kapitel 14 – En magiker till

Vid det så vänder sig inte bara Echo utan även Evan och Jake mot Blaze och utbrister alla i kör med ett ”Va?!”

Snabbt följt av antingen ”Men han är ju en hacker” eller ”Jag är ingen physad, jag är en hacker”.

Blaze flinar när han ser deras miner. ”Tro mig omae. Jag har kollat in alla era auror och alla ni tre är physads” han tar en liten paus och låter det sjunka in. ”Jag är visserligen en combat mage så att läsa auror och sånt skit är inte min starka sida – jag tar hand om magi i strid. Men jag känner igen en magiskt aktiva aura när jag ser en och alla ni tre är magiskt aktiva. Jag kan dessutom se skillnad mellan magiker och physads och ni alla tre är physads. Jag kan inte säga vem av er som är starkast eller vilka förmågor ni har, men jag tippar på att vår lilla hacker där borta är den svagaste av er. Med tanke på hur mycket cyber han har så kan han inte vara starkast.” Vid det så vänder han sig mot Echo ”Med tanke på den cybern du har så lär inte du vara starkast heller.”

”Men, men…” protesterar Evan. ”Jag är ju ingen physad – jag är ju en hacker” fortsätter han. ”Jag har alltid varit en hacker och jag kan ju inget sådär fansy pansy som Echo kan. Jag kan inte hoppa eller springa extra långt, jag kan inte slå extra hårt eller röra mig extra snabbt. Jag är ingen physad.”

På det så skrattar Blaze högljutt ”Kolla in killen där” säger han och pekar på Jake ”Har du nånsin sett honom göra nåt som en physad skulle kunna göra? Va fan, när han skulle stoppa Echo från att flyga på mig och få en spell på sig, så sa han åt henne att stanna och hon gjorde det. Jag vet inte vilken förmåga han använde, men jag tippar på att han inte kan slåss. Om han kunde det så hade han ställt sig emellan istället för att säga åt henne att stanna” han vänder sig mot Jake. ”Rätta mig om jag har fel.”

Jake nickar med huvudet innan han svarar ” Blaze har rätt. Jag är en physad, men jag är ingen fighter. Om du försöker få mig att slåss i strid så… ” han bara skakar på huvudet och skrattar ”Mina förmågor ligger mer åt det karismatiska hållet – interaktion med människor och jag vet att det finns många förmågor som en physad kan ha utan att det innebär att man är bra på att slåss.” Både Jake och Blaze vänder sig mot Evan medan Echo har alla andra tre i princip framför sig.

Blaze fortsätter ”Kom igen Iceman, jag är säker på att du har nåt som du kan göra och som du har kunnat göra i några år. Nåt som du inte kunde när du var liten utan nåt som dök upp när du var tonåring. Nåt speciellt. Nåt som andra inte kan.” När Blaze säger det sista så vänder sig Echo lite mer mot Evan och Evan vänder sig mot Echo.

Jake tar vid där Blaze slutade ”Aha! Ni vet bägge två vad det är – eller ni tänker i alla fall bägge två på nåt som Iceman kan. Nån förmåga som han har, eller hur?”

Evan vänder sig mot de andra två och nickar innan han tyst, nästan för sig själv börjar berätta. ”Det började för några år sen. Det var jättemycket att göra i plugget och jag ville ha massa tid för att hacka också. Det gick ganska långsamt först, men sen… den var under en vecka när det var som stressigast. Jag visste inte vad som hände. Jag trodde bara min kropp anpassade sig eller nåt.”

Blaze nickar ”Mmm… det händer ofta så. När nåt är stressigt när man är i tonåren. Fast för det mesta så är det nåt väldigt extremt som händer. En verkligen extrem situation. Var det nån sån?”

Evan nickar och tittar ner i marken innan han lågmält fortsätter. ”Jag hade två stora prov samma dag. Jag hade varit upptagen och inte hunnit plugga så mycket. Jag satt uppe hela natten. Var tokstressad. Orolig för att vara för trött på proven, men jag måste sitta uppe och plugga. Sov bara 2-3 timmar den natten. Var så trött att jag somnade pluggandes. Inte första gången. Vaknade av klockan och var jättepigg. Som om jag sovit en hel natt. Kvällen innan var jag för stressad för frukost. Var för stressad för att äta nåt innan proven. Pluggade på lunchen utan att äta. Först efter proven insåg jag att jag inte ätit nåt på nästan 24 timmar. Och bara sovit en 2-3 timmar den natten. Men jag var inte trött och inte hungrig. Ända sen den natten så klarar jag mig på bara några timmars sömn per natt och ett mål mat om dan. Behöver inte mer. Kan om jag vill, men behöver inte.” När han sagt det sista så tittar han upp på Blaze. ”Så du menar att det är en physadförmåga?”

Blaze rycker på axlarna. ”Fan vet jag. Låter inte som nån förmåga jag har hört om innan, men innan ikväll så har jag heller aldrig hört om nån som med en physadförmåga kan få nån annan att bara stanna.” Han lägger armarna i kors. ”Men visst, det skulle kunna vara en förmåga. Och du har allting där. Nåt som dök upp vid ett tillfälle då du var väldigt stressad och du var tonåring. Låter precis som standardformat A när det gäller förmågor.” Han ser lite fundersam ut innan han fortsätter. ”Har du nånsin testat dig för magisk förmåga?”

Evan skakar på huvudet ”Näh, det har jag inte.” han är tyst i nån sekund eller två innan han fortsätter med ”Så du menar att jag är en physad?” med lätt förvåning i rösten

Blaze skrattar ”Ja, det gör jag. Känner du nån magiker?” frågar han och Evan skakar på huvudet. ”Nähä” fortsätter Blaze och vänder sig till Echo ”Och du då?” och får en till skakning på huvudet. ”Så klart. Varför är jag inte förvånad. Ja, ja.” Han suckar ”Såhär. Ni behöver hitta nån som är bättre på att läsa auror och sån skit än vad jag är. Jag har en kontakt, men jag vet inte om ni vill gå via mig. Såhär” nåt plingar till i Evans och Echos comlinks ”Ni har mitt nummer. Kolla med nån annan som ni kanske litar mer på först, men om det inte nappar så har jag nån som kan ta sig en titt på dig” vid det sista så nickar han åt Evan ”och som kanske kan berätta lite mer. Och kanske kan hjälpa dig upptäcka vad du kan.” Han tar ett djupt andetag. ”Så. Har vi lekt färdigt nu? Skulle vi kanske kunna börja runna nån gång idag? Vi har ett jobb att sköta. Ett jobb som ger mig pengar.”

De andra nickar instämmande och kommer som långsamt ur en trans.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s