Kapitel 15 – En plan

”Okej. Då ska vi tillbaka till planen” säger Jake. Han vänder sig mot Evan och fortsätter ”Är allt klart? Vi fick allt vi ville ha? Och allt ser bra ut?”

Evan nickar på Jakes frågor och Jake fortsätter igen. ”Bra! Eftersom vi hade lite tid att vänta in er på så har jag kollat lite på områden runt där vi ska vara. Jag har hittat en lamplig launchsite där vi kan skicka iväg dronen och även vänta ifall det blir nåt problem. Det här är en ganska enkel plan så jag räknar med att inget borde gå fel, men vi måste vara beredda på att nåt kan hända.” Medan Jake har pratat så har en karta med en markering dykt upp i de andras comlinks och de har haft möjlighet att ta en snabb titt på den.

”Jag tycker vi åker till launchsiten, väntar på att Iceman hackar brandlarm och sprinklers och får det att se ut som nåt som gått fel. När han är klar så får han skicka upp sin drone och sen skapa ett fel i den så den kraschar in i byggnaden. Under tiden så är vi reda att rycka ut om det behövs. Några invändningar?” frågar Jake och får tre skakande huvudet som svar.

Evan bryter in med ”Jag tycker det vore bra om vi hade en lite mer utarbetat plan för nästa del av uppdraget. Det är dåligt om vi bara dyker upp på nästa plats och inte vet vad vi ska göra.” och får medhåll från de andra. ”Jag hade lite tid över på vägen hit och har kollat lite. Om vi låter brandlarmet gå – utan att det går till brandkåren eller nån annan stans så lär folk komma rusande ut hit” vid det dyker det upp en liten markering på deras kartor. ”Om vi väntar här så borde vi kunna ta oss in från andra håller och då är risken att vi blir upptäckta inte så stor. Det betyder att vi inte borde stöta på problem med vanligt folk som vill ut. Det lär ju finnas en del vakter där och jag är inte så säker på att de kommer att springa ut – i alla fall inte alla.”

”Mmm… ” svarar Echo. ”Det betyder att vi kan räkna med ett visst motstånd när vi väl har kommit förbi ytterdörren och att vi måste vara snabba.” hon tar en paus men innan nån annan hinner säga nåt så fortsätter hon ”Har vi nåt så vi kan jamma deras signaler? För även om vi stänger av brandlarmet så finns det en risk att nån av de på insidan försöker varna folk och få backup.” Hon vänder sig till Blaze ”Även om vi kan jamma elektroniska signaler så är det ju frågan om magikern kan få ut nån varning eller så.”

”Jag är en combat mage – jag är bäst på spells och inte andar. Jag ska försöka hjälpa till med andar, men om killen som är där är bra på andar så vet jag inte om det är så mycket jag kan göra. Jag har ingen bunden ande för tillfället, men jag kan ta och framkalla en obunden ande nu. När jag tänker efter så är det nog lika bra att jag gör det nu så slipper vi det sen. Men magikern där inne kan ha flera andar och kan kanske få ut en watcher också.”

Echo nickar och säger ”Oroa er inte för de andra andarna – de kan jag ta hand om. Framkalla en ande du så kan du skicka den på en eventuell ande på plats. Ni andra kan ta hand om magikern, kom ihåg – geek the mage first, medan jag kan ta hand om andra eventuella andar. Vi satsar på att slå ut magiker och andar först och sen går vi på mundana vakter. Jag har en jammer med mig, men den får nån annan sköta. Det är en areajammer som ska funka bra. Vem kan ta hand om det?” frågar hon alla och Evan tar på sig det ansvaret. ”Bra då har vi en plan för vad och hur vi ska göra för bägge momenten.” Hon vänder sig mot Blaze ”Så – tar du och fixar fram en ande åt oss?”

Han nickar och går bort en liten bit innan han verkar rita symboler i luften med handen och bara nån sekund senare så kan de andra tre se en vag skepnad en bit ifrån Blaze. Skepnaden är där för nån kort sekund innan den försvinner bort och Blaze vänder sig om och börjar gå tillbaka till de andra. Han är nästan framme när han börjar prata igen ”Jag skickade bort den i väntan på senare. Jag fick fram en ganska kraftig ande med två tjänster och jag kallar på den när vi sen behöver den. Jag tog en eldande ifall det blev nåt fel med den första delen av vår plan – då kan den kasta sig in och tända eld på bensinen.”

”Då så!” säger Jake ganska glatt. ”Då är vi väl klara att ge oss av?” De andra nickar instämmande och beger sig till sina fordon. Echo och Evan till Evans van och Blaze och Jake till Jake minibil. Så snart de är inne i sina bilar så beger de sig iväg.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s