Kapitel 16 – Ett enkelt run

Under resan till den förbestämda platsen så hoppas Echo på att de slipper fler möten med go-gangs och den här gången så får hon som hon vill. Resan går utan problem och de är snart framme. Väl där börjar en lång väntan och Echo märker att hon blir mer och mer otålig. Hon vill inte riktigt erkänna det, men precis som Blaze verkar längta efter strid så är det en del av henne som ser fram emot det också… Hon känner sig så väldigt levande under en strid – hon uppslukas av den och sekunderna efter striden är också väldigt, väldigt speciella. Det påminner henne faktiskt på många sätt om hennes förhållning till sex. Hur hon uppslukas av ögonblicket och när det är slut är både glad och besviken över att det inte kunde hålla på längre. Hon inser att hon har tappat bort sig själv i tankar och att tiden har gått snabbare än väntat när hennes comlink plingar till och det är ett meddelande från Evan på den om att han har hackat brandlarmet och sprinklersystemet och börja skicka in deras drone.

Hon sliter sig från sina tankar kring sex och strid och fokuserar på jobbet som ligger framför henne. Det är nu det kan gå fel och det är nu det gäller att vara alert. Förutom den drone som ska krascha in byggnaden så har Evan också tagit med sig en drone som heter MTC Fly-Spy som, precis som namnet antyder, är en liten spiondrone som inte är större än en stor insekt. Medan Evan styr dronen som ska krascha så har han fått den lilla flugan att flyga i närheten och hålla koll på området. Dels för att se om nåt i området inte stämmer, men också för att kolla att deras plan går som den ska. Utöver det så ska Blaze astralprojicera – alltså lämna sin fysiska kropp för att röra sig på det astrala planet som är en spegling av det fysiska – för att också hålla koll på området. Han kommer dock inte ha tillgång till en comlink när han gör det så han kommer inte att kunna meddela de andra lika snabbt. Jake får dessutom hålla koll på Blazes kropp eftersom om han stöter på problem på det astrala och blir skadad så syns det på hans fysiska kropp. På så sätt kan de i alla fall få lite förvarning även om Blaze inte är tillgänglig.

Redan när han skickar upp deras Federated-Boeing Kull så håller han via sin Fly-Spy koll på läget och börjar rapportera in vad som händer. Området ser lugnt ut och han kan inte upptäcka nåt misstänkt. Echo stämmer av med Jake och får veta att allt verkar lugnt med Blaze. När Evan rapporterar in att allt går enligt planerna – att dronen är på väg mot målet – så börjar Echo få en olustig känsla om det här runnet. Evan fortsätter att rapportera att allt går bra och när han berättar att deras drone har kraschat in i byggnaden och fattat eld enligt planen så växer den känslan sig större. De hänger kvar i området och kollar via Evans Fly-Spy att elden verkligen tar sig och att den verkligen hotar det området där informationen finns. De vill vara säkra på att de har lyckats med den här delen av uppdraget innan de tar sig vidare. Några minuter senare så står nästan hela byggnaden i lågor, de måste ha haft många lättantändliga saker eller så spred sig bensinen väldigt bra, och det ser inte ut som att den kommer att gå och rädda. En del människor har tagit sig ut och står på andra sidan gatan och lär vänta in brandkåren – som kommer att ta god tid på sig eftersom inte brandlarm har gått ut till dem.

Den första delen av uppdraget går precis som planerat och Echo kan inte hjälpa att känna att nåt är fel. Hon försöker komma ihåg när hon senast var på ett run som gick som planerat och… hon lyckas inte. Hon tänker tillbaka på nåt som Jack lärde henne när hon var med i revolutionen och som han har påpekat om och om igen sen hon blev runner: ”ingen plan överlever sin första kontakt med verkligheten”.

När byggnaden står helt i lågor så hoppar både Evan och Blaze tillbaka till sina kroppar innan alla fyra tar en snabb avstämning och bestämmer sig för att det är dags att köra vidare till nästa mål. Byggnaden lär inte överleva natten även om brandkåren lyckas ta sig dit.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s