Kapitel 17 – Ett till enkelt run

Resan till det andra målet är händelselös och de parkerar bilarna i närheten och tar sig sedan till fots till platsen där väntar på att Evan ska hacka sig in i spelhålans nät och manipulera brandlarmet. De har med sig den utrustning som de behöver i form av vapen och verktyg och Blaze har med sig sin ande. Evan börjar med att dra igång Echos jammer och hålla koll på den och sen så tar han och hackar sig in i spelhålans säkerhetssystem. Det tar inte många sekunder innan han är tillbaka helt i sin kropp och säger ”Sådär. Det var ganska lätt. Tror inte de förväntar sig att nån ska ge sig på brandlarmet” och det dröjer inte länge förrän dörren till spelhålan slås upp och folk börjar strömma ut. Trots att det är mitt i natten på en söndag så kommer det ganska gott med folk ut från lokalen. De flesta som kommer utspringades är uppenbart besökare, men Echo kan se att några av vakterna följer med ut också. Hon misstänker att de flesta är kvar där inne och säger det till de andra i teamet men också att de måste vara beredda på att vakterna som är utanför kommer att ta sig tillbaka in och att de får vara beredda på att slåss på flera fronter.

När strömmen av människor ut från spelhålan har börjat mattas av så ger Echo signalen för att de ska ta sig in i byggnaden. De rör sig snabbt och diskret mot öppningen och lyckas ta sig in i lokalen utan att ha blivit upptäckta, i varje fall är det ingen som skriker ut bakom dom och återigen så känner Echo att det hela går för enkelt – för mycket enligt plan. Nåt borde ha gått fel vid det här laget…

De kommer in i en halvdunkel lokal som i huvudsak är ett enda stort rum med flera bord utspridda och runt varje bord står ett antal stolar. De kan se en variation av olika spel runt om i rummet – vissa bord har vanliga kort och andra har mahjongbrickor. Längst den högra väggen från entrén sätt så står det några maskiner för dem som väljer att spela virtuellt istället för fysiskt vid borden och vid den vänstra väggen sträcker sig en bardisk. De kan sen en del utspillda glas och omkullvälta stolar runt om i rummet som just nu är tomt.

De kan även se en dörr på andra sidan av rummet som de vet leder vidare in i lokalen. Inte långt ifrån den dörren kan de även se dörren som leder in till toaletterna för gästerna. De fick visserligen ingen bra karta över lokalen av Mr Johnson, men de vet i alla fall vart de ska nånstans. De sprider ut sig i rummet och rör sig mot dörren. När de är ungefär halvvägs över rummet så dyker fyra figurer upp mellan dem och dörren. Alla fyra är humanoida till formen, men de är inte människor utan andar. De har två armar och två ben, men går ändå inte att missta för människor. En är uppenbarligen en eldande då det slår ut lågor kring den medan en annan verkar vara sammansatt av jord och trä. En tredje verkar bestå av vatten och den fjärde är svår att definiera men spelchips dras upp av den och virvlar omkring i vad som skulle vara dess kropp – helt klart en luftande.

Blaze ger att snabbt kommando och sen är hans eldande fastlåst i strid med den andra eldanden och sen ropar Blaze ut över comlinken ”Jag tar vattenanden” vilket också råkar vara den som är närmast honom. Utan att säga nåt så kastar sig Echo på jordanden och hoppas på att Jake och Evan kan klara sig själva mot luftanden.

(Vad är det här? Det är en del av min bok som postas på bloggen. Info finns här.)

Pingat på Intressant.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Flattr this

Detta inlägg publicerades i Nano2009. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s